Opwekking 445 - Bron van levend water

 

Bron van levend water, ontspring nu in mij
Zend uw Geest, o Heilig God,
en maak mij vrij
van elke situatie die mijn hart bezwaart
'k Geef mijn last aan U,
die heel mijn ziel bewaart.


 

Jezus
Vader
Geest van God

 

Heer, U bent de Herder, die mij geneest
Neem mij in Uw armen,
leid mij door Uw Geest
Neem mijn trots, mijn twijfels
en mijn angsten nu
Trek mij met Uw liefde, ik verlang naar U.

 

Geef jezelf aan Jezus, die jou geneest
Laat Hem je omarmen en ontvang zijn Geest
Als je Hem vertrouwt
word je door Hem bevrijd;
zul je met Hem leven tot in eeuwigheid.

 

Jezus
Vader
Geest van God

 

Jij bent een bron van levend water, omdat Gods Geest de Bron is die in jou ontspringt. Je bent een kanaal van levend water geworden nu je een kind van God bent. Maar die bron van levend water moet wel ontspringen in je. Die bron ontspringt als de Heilige Geest in je komt wonen en als je de Heilige Geest alle ruimte gaat geven! De Heilige Geest zal je vrij maken zodat de stroom van levend water zal overstromen in je leven. 

 

De Heilige Geest laat niet alleen het levend water in je stromen, maar Hij wil je ook vrij maken van elke situatie die je hart zwaar maakt. Hij wil die last lichter maken, maar dan moet jij wel je last aan Hem geven zodat Hij de last over kan nemen. Je ziel kan de hele situatie bewaren, maar als je je last aan Hem geeft, dan zul je hart lichter worden! 

Als je je last aan Hem geeft, zul je zien dat Hij ook een Herder is die geneest. Een Herder die zijn schaapjes in Zijn armen neemt en jou laat leiden. In de armen van de Goede Herder mag jij je laten leiden door de Geest. 


En laat je trots, je twijfels, je gedachten, je angsten en vul maar in los. Leg die Last bij Hem neer zodat jij je kunt laten leiden door de Heilige geest en dat het levende water zal stromen. 
Gods liefde zal je trekken, want Gods liefde is sterker dan wat dan ook. 

 

En het laatste couplet, is een couplet wat ik je mee wil geven. Geef jezelf maar aan Jezus, laat je maar omarmen. Vertrouw Hem maar! 

 

Laat het levende water stromen vanuit je ziel, vanuit je hart! Ga Gods levende water door jou heen maar uitdelen! 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom