Opwekking 443 - U wachtte niet op mij

 

U wachtte niet op mij, want ik dwaalde af.
Maar U werd een kwetsbaar mens zoals wij.
U wachtte niet op mij,
maar U droeg mijn straf.
En U riep mij bij mijn naam: "Kom bij Mij".

 

 

Voor eeuwig ben ik dankbaar, o God.
Dankbaar voor het kruis,
Heer, dat U droeg.
Voor eeuwig ben ik dankbaar, o God.
U zocht mij, nog voor ik naar U vroeg.


Het is bijzonder wat er in dit lied staat; U wachtte niet op mij. Vaak horen we dat God juist wel wacht op ons. En zeker, God wacht op ons, God heeft geduld met ons. Maar God is geen God die stil blijft staan. God is ook een God die doorgaat met zijn werk. Hij wachtte niet op jou toen jij afdwaalde, maar Hij had de volgende stap al gezet: Hij werd een kwetsbaar mens zoals jij. Hij maakte zich kwetsbaar door mens te worden zoals jij en ik. En terwijl Hij een kwetsbaar mens werd, bleef Hij niet wachten, maar Hij zet alweer de volgende stap voor jou. Hij droeg namelijk de straf voor jou zodat jij die niet meer hoefde te dragen als jij bij Hem gekomen bent. God wachtte niet op jou, maar Hij zocht jou. 
En terwijl Hij de straf voor jou droeg en jou zocht, terwijl jij ver van Hem af was, riep Hij jouw naam. Hij roept jou bij zich. Hij roept jou bij zich met de woorden: ‘Kom bij mij.’ 


Hij wachtte niet totdat jij klaar was, Hij deed het werk al voor jou, en Hij riep jou. Hij zocht jou al vanaf het begin. Hij wachtte niet op jou, maar Hij zocht jou. 

 

Wees vandaag dankbaar dat Hij het kruis voor jou heeft gedragen, dat Hij jou heeft gezocht nog voordat jij er überhaupt naar vroeg. Hij heeft je al gezien op het moment dat jij Hem nog niet zag. En ook nu ziet Hij jou. Hij heeft niet gewacht, Hij is doorgegaan en Hij heeft jou gezocht.  

 

Zing vandaag dit laatste couplet maar. God is een bijzondere God dat Hij niet wacht op jou, maar jou zocht nog voordat jij er naar vroeg, en dat Hij het kruis al heeft gedragen. Dank Hem voor eeuwig hiervoor.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom