Opwekking 42 - 'k Stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God

 

'k Stel mijn vertrouwen op de Heer, mijn God
Want in Zijn hand ligt heel mijn levenslot
Hem heb ik lief, Zijn vrede woont in mij
'k Zie naar Hem op en 'k weet
Hij is mij steeds nabij


Wie zou er zijn die christelijk is opgeoed, die dit liedje niet kent? Het is echt een zondagsschoolliedje. Elk kind in de kerk kan het zingen. Maar heb jij dat dan ook dat het zo'n heel gewoon liedje lijkt, omdat elk kind het kent? Het voelt gewoon als een kinderliedje. Maar ja, de tekst is niet echt een kinderliedje. Of misschien trouwens wel, want het is precies zoals een kind denkt: Ik vertrouw op God, mijn leven is in Zijn hand, dus wat kan mij overkomen?

 

Dat is toch kindertaal? Of ervaar jij dat ook zo? Is voor jou het leven ook zo eenvoudig en simpel: Ik vertrouw op God, Hij zorgt voor mij. Dat is heerlijk als je zo kinderlijk kunt geloven. En toch is het ook echt zo. Wat kan jou overkomen als je van Jezus bent? Voor jouw gevoel kan je van alles overkomen, maar vanuit God gezien ben je helemaal veilig. Dat is gaaf! Dat maakt dat ik Hem echt lief wil hebben en dat ik echt Zijn vrede in mijn hart ga voelen. Want dit geloven zorgt dat ik mijn zorgen niet langer laat heersen in mijn leven, maar Gods bescherming is mijn vertrouwen.

 

En zodra je dit weer kwijt raakt? Gewoon, heel simpel doen waar het liedje mee afsluit: Opzien naar Jezus en weten (dat is geloven, zeker weten van iets dat je niet ziet) dat Hij altijd nabij is. Je bent nooit alleen. Zullen gewoon ons vertrouwen op Hem stellen en vandaag Zijn vrede en rust eens gaan ervaren?

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom