Opwekking 41- Love is the flag, flown high

 

Love is the flag, flown high
from the castle of my heart,

 

Love is the flag, flown high
from the castle of my heart,
when the King is in residence there.

 

So let it fly in the sky.
Let the whole world know,
So let it fly in the sky.
Let the whole world know,
when the King is in residence there.


Een liedje over een vlag en over een kasteel. Zo op het eerste gezicht zou je denken dat dit liedje niet veel inhoud heeft. Toch vergis je je daarin, want als je dieper gaat nadenken over die lied, dan kom je er achter dat het wel iets heel bijzonders is. De vlag die hoog in de lucht wappert is de vlag op een kasteel. De vlag op een kasteel liet aan de omgeving zien wie de koning in dat kasteel was. Elke koning had zijn eigen kleuren. 

 

Als je hart een kasteel zou zijn, welke vlag zou er dan op dat kasteel wapperen? Als iemand in de omgeving van dat kasteel zou komen, zouden ze dan een vlag zien wapperen waardoor ze zien welke koning er in jouw hart woont? Eigenlijk kan er natuurlijk maar ene vlag op dat kasteel wapperen. En eigenlijk zou iedere toren van dat kasteel in volle uitbundigheid die vlag moeten laten zien. Wie woont er in jouw hart? Wie woont er in het kasteel van jouw hart? Want vanuit je hart neem je alle beslissingen en daarom is het een belangrijke plaats waar een goede koning moet wonen. Als die er niet woont, word je bestuur op een verkeerde manier. En hoe je dat kunt zien welke koning er woont? Dat zie je aan de vlag.

 

Koning Jezus, als Hij in je hart woont, draagt het kasteel van je hart de vlag van de liefde. Koning Jezus is de Koning van liefde en genade. En dat zie je terug op het kasteel van je hart. Dat merken mensen in je omgeving. Onvoorwaardelijke liefde, dat is het wat Koning Jezus laat zien en als Hij in je hart woont, dan ga ook jij dat meer en meer laten zien. En laat dan die vlaggen maar wapperen, hoe duidelijker, hoe beter. Laat Jezus echt op de troon van je hart zitten en jouw kasteel bewonen, zodat Zijn liefde steeds meer zichtbaar zal worden door jou heen.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom