Opwekking 39 - Heilig, heilig

 

Heilig, heilig
Heilig, heilig
Heilig, heilig Heer God almachtig
Als bewijs van onze liefde heffen wij ons hart tot U
Heilig, heilig
Heilig, heilig

Onze Vader, door genade
Zijn wij kinderen van U voor eeuwig, Vader
Als bewijs van onze liefde heffen wij het hoofd omhoog
Onze Vader, onze Vader

 

Here Jezus, o, Heer Jezus
Dank U wel dat U ons redde, Here Jezus
Als bewijs van onze liefde heffen wij de handen op
Here Jezus, o, Heer Jezus

 

Geest zo heilig, heilig, heilig

Kom en vul ons hart opnieuw met vuur zo heilig
Als bewijs van onze liefde heffen wij dit loflied aan
Geest zo heilig, heilig, heilig

 

Heilig, heilig
Heilig, heilig
Heilig, heilig, Heer God almachtig
Als bewijs van onze liefde heffen wij ons hart tot U

Heilig, heilig
Heilig, heilig
Als bewijs van onze liefde heffen wij ons hart tot U
Heilig, heilig
Heilig, heilig

 

Opwekkingsliederen zijn liederen die door de tijd heen best wel eens onder kritiek hebben gelegen. Niet alleen omdat men een bepaalde eenzijdigheid dacht te merken, maar ook omdat er soms zinnen in voor komen waar je je vanaf kunt vragen of het echt klopt. Als je de opwekkingsbundel zelf hebt, zul je zien dat naar mate je verder in de liederen komt, er steeds meer liederen zijn die op basis van bijbelteksten zijn geschreven, maar aan het begin is dit zo niet geweest.

 

Misschien heb je ook wel eens gedacht dat het soms veel van hetzelfde is, zeker bij de oudere liederen. En dan heb je gelijk. Ook bij Opwekking is men door de tijd heen steeds meer gaan zoeken naar inhoud. Lied 39 is ook zo'n lied waarvan het lastig is om er iets mee te kunnen. Er staan mooie zinnen in. God is heilig, Hij is totaal anders als wij, Hij is almachtig, wij mogen kinderen zijn door het geloof in Jezus en Jezus redde ons.

 

Niets mis mee, met deze zinnen. Alleen het gevolg in het lied is bst wel wat apart. Want is het een bewijs van liefde dat wij ons hoofd omhoog heffen, dat wij onze handen opheffen en dat wij een loflied zingen? Onze liefde betonen wij veel meer in gehoorzaamheid en in het volgen van Jezus. Die andere dingen zijn veel meer uitingen van aanbidding. Dat is wat het is: Omdat God heilig en almachtig is, wij Zijn kinderen mogen zijn en Jezus ons redde, daarom aanbidden wij hem met ons hele lichaam.

 

En de vraag die ik je mee wil geven voor deze dag is deze: Op welke manier bewijs jij je liefde voor God en voor Jezus? Wat is de uiting van jouw liefde voor Hem? En als het over je aanbidding gaat, bedenk gewoon eens waarom je Hem wilt aanbidden.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom