Opwekking 437 - Verhoog de Here God

 

Verhoog de Here God,
verhoog de Here God
en kniel aan zijn voeten,
kniel aan zijn voeten.
Heilig is Hij,
heilig is Hij.


Weet je waar je God het meest mee verhoogd? Dat doe je op het moment dat je aan Zijn voeten knielt. Dat klinkt helemaal niet als verhogen hè? Sterker nog, dat klinkt eerder als iets als belijden van zonden en schuldig zijn. Maar dat is het niet. Als wij knielen voor God, dan knielen we nederig neer omdat God de Allerhoogste is. Daar moet je gewoon vandaag eens over nadenken: Als God de Allerhoogste is, welke houding past er dan bij jou?

 

Je moet gewoon eens nadenken over het verschil tussen de almachtige God en wij kleine mensjes? Hierover nadenken betekent niet dat je daardoor niet meer in alle veiligheid het kind van de Vader kunt zijn, maar dit aspect van Wie God is en wie wij zijn is echt heel belangrijk.

 

Als wij God echt willen verhogen dan kunnen we dat alleen maar op het moment dat wij ons klein maken voor God. Wij kunnen alleen God maar verhogen als we ontzag een eerbied voor Zijn hoogheid hebben. Hij is volmaakt heilig en goed en wij kunnen dat nooit zijn en juist door voor Hem te buigen erken je Zijn grootheid en heiligheid. Daarmee verhoog je God. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom