Opwekking 37 - Halleluja, Hij stierf voor mij

 

Halleluja.
Hij stierf voor mij.
Hij leeft in mij.
Jezus komt weer.

 
Prijs God omdat Hij stierf voor jou, Prijs Hem omdat Hij leeft in jou, en omdat Jezus weer komt! Dit is de opdracht van vandaag.
Je moet Hem prijzen omdat Hij stief voor jou. Jij hoeft niet meer te sterven, dat heeft Hij voor jou gedaan. De oude mens in jou moet sterven, en een nieuw mens wordt in je geboren.

Prijs God ook omdat Hij in jou leeft. Hij leeft in jou! Hij heeft een plaats gekregen in jouw hart. Welke plaats heeft Hij in jouw hart gekregen?
Als je God je hart hebt gegeven waarin Hij mag leven, dan zul je merken dat Hij in je leeft. Hij zal er een leefruimte van maken. Hij moet er immers in leven. Dat betekent dat je zelf ook aan de slag moet met opruimen en ordenen. Dat betekent dat je je ‘huis’ schoon moet houden. God is jouw huisbaas geworden, maar jij moet zelf ook stappen nemen om je ‘huis’ netjes te houden voor God.
 
God leeft in jou! Is dat geen geweldig iets? Natuurlijk vraagt het van je om je huis schoon te houden en de zonde buiten de deur te houden. Maar als God in je woont heeft dat iets heel erg moois. God geeft leiding nu aan jouw leven, je bent een relatie met Hem aangegaan en geeft jou prachtige opdrachten om te vervullen. Omdat Hij in je leeft, leef jij voor Hem!
En dit mag je doen tot Jezus komt!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom