Opwekking 34 - Hine ma tov uma nayim

 

Hine ma tov uma nayim
Shved achim gam yachad

 

Hine ma tov uma nayim
Shved achim gam yachad


Hine ma tov
Sheved achim gam yachad

 

Hine ma tov
Sheved achim gam yachad

 


Kun jij het lezen wat we vandaag zingen? Ik ga er vanuit dat Hebreeuws een taal is die jij ook niet dagelijks leest. Maar deze woorden van God zijn wel heel belangrijk. Letterlijk staat er: "Ziet hoe goed en hoe liefelijk is het als broeders te zamen wonen." En uiteraard betrekken we de zusters er ook gelijk bij. Het gaat dus over samen wonen in liefde. Natuurlijk hoeven we dat niet allemaal letterlijk te doen in één huis. Het is psalm 133 wat we vandaag zingen. Maar als we deze zinnen zingen laten we het dan ook in praktijk brengen. 

 

Wat is de praktijk van dit lied? Dat iedereen die een broer of zus is door het geloof, dat waar daar in liefde mee samenwonen. En dat samenwonen is het geestelijk huis van de gemeente, of de verzameling van gelovigen. Dat betekent dat er liefde onder alle gelovigen moet zijn en dat we elk oordeel aan God laten, elkaar niet veroordelen, maar elkaar in liefde aanvaarden. Ga jij vandaag die uitdaging aan?

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom