Opwekking 432 - Kom en prijs

 

Refrein:
Kom en prijs ...
nu de naam van de Heer.
 
Alles wat adem heeft, kom:
prijs de naam van de Heer.
Alles wat adem heeft, kom:
prijs de Heer!
 


Refrein
 
Prijs Hem met cimbalen.
Prijs Hem met trompetten.
Prijs Hem met de tamboerijn.
Prijs - nu de naam van de Heer.
Nu de naam van de Heer!
 
Klap nu voor zijn grootheid.
Juich nu voor zijn goedheid.
Dans nu voor zijn heiligheid.
Prijs - nu de naam van de Heer.
Nu de naam van de Heer.
 
Refrein

 
Prijs vandaag de Naam van de Heer. En niet zomaar, maar met alles wat adem heeft. Met alles wat leeft, prijs de Heer. Kun je het jezelf voorstellen dat alles wat adem heeft, de Heer looft? Dat dus alles wat hier op aarde leeft, dat dat God looft. Wat een lofprijs zal God dan krijgen.
 
Vandaag mag jij er een begin mee maken. Prijs God met cimbalen, met trompetten, met tamboerijnen. En er zijn nog veel meer mogelijkheden om God te prijzen. Prijs God vandaag met alles wat in je is en met alles wat je hebt om Hem te eren. Heb je dat wel eens gedaan? Hem geëerd met alles wat in je is en met alles waarmee je Hem kan prijzen?

En vandaag prijs je de naam van de Heer. De Naam. De naam die alle namen te boven gaat, de Naam die machtiger is dan wat ook op deze wereld, de Naam die alles overwonnen heeft, en alles volbrengt. Het is een Naam vol van goedheid, een Naam vol van liefde, een Naam vol genade. En dat allemaal voor jou. Wat een reden om Hem te prijzen met alles wat in je is en met alles wat je hebt.
 
En dat is niet alleen maar met muziekinstrumenten, maar ook met dans, met een applaus, met juichen. Spring, dans, klap en juich alles er maar uit voor God. Om Hem te prijzen.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom