Opwekking 431 - Laat een loflied op je lippen zijn

 

Refrein:
Laat een loflied op je lippen zijn
en het tweesnijdend zwaard in je hand.
Laat een loflied op je lippen zijn
en het woord als een zwaard in je hand.

 

Om machten te binden,
de vijand te verslaan.
Dit is de eer van het volk van God
dat uitgaat in zijn naam.

 

Refrein

 

Want Hij is de Maker,
de Koning op zijn troon.
Hij geeft zijn heil aan het volk van God.
Genade als een kroon.

 

Refrein

 

Verheug Hem met reidans,
verhoog Hem met je stem.
Juich voor de Heer, o volk van God,
want alles komt van Hem.

 

Laat een loflied op je lippen zijn
en het tweesnijdend zwaard in je hand.
Laat een loflied op je lippen zijn
en het woord als een zwaard in je hand.
En het woord als een zwaard in je hand.


Als je alleen al het refrein van die lied gaat toepassen, dan is de overwinning een feit. Het refrein vertelt je eigenlijk precies hoe je in de geestelijke strijd moet vechten. Elke macht van de duisternis die zich voor doet kan maar op twee manieren overwonnen worden. Ze kunnen maar één ding en dat is liegen. De duisternis kan alleen maar liegen. De leugen is het enige wapen van de vijand. Daarom is het eerste dat belangrijk is: het zwaard van het Woord in je hand. Eigenlijk kun je gewoon zeggen dat dit het zwaard van de Waarheid is. En daarmee haal je elke muur van leugen omver. Soms is dat lastig, maar ga het doen. God is je Maker en daarmee ook je Eigenaar, dus laat de vijand je niet misleiden met zijn leugens.

 

Het beste om het zwaard te hanteren is niet om zachtjes het Woord van God te lezen, maar door het uit te spreken. Paulus schrijft in Efeze 6 over het zwaard van het Woord en in het Grieks staat daar een woord dat we alleen kunnen vertalen met het 'geproclameerde Woord'. Dus je moet het uitspreken. Het andere is dat lofprijzing. Eigenlijk is dit gewoon je overwinningslied, terwijl je nog met het zwaard in je hand aan het strijden bent. Er wordt in dit lied zelfs reidansen genoemd. Dat is het precies: Een overwinning vieren, terwijl de strijd er nog is. Juich, terwijl de overwinning er nog niet is. Kun je dat doen? Ja, want de overwinning is van Jezus, en in Zijn Naam ontvangen we die met absolute zekerheid.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom