Opwekking 30 - Ik heb een loflied in mijn hart

 

Ik heb een loflied in mijn hart. 
Ik wil Hem prijzen,
hulde bewijzen.
Ik heb een loflied in mijn hart.

 
Met een loflied in je hart mag je God prijzen, mag je God hulde bewijzen. Hulde bewijzen is een bewijs van eer of waardering.  Met een lied van lof prijs je God. Je lied dat in je hart leeft, mag je als het ware aan God geven om Hem te prijzen en hulde te bewijzen. Waarvoor wil jij vandaag God prijzen? Waarvoor wil jij vandaag God eer bewijzen?

 

​En dat loflied begint in je hart. En is een lied in je hart gegroeid dat voor God de eer geeft. Het mag in je hart beginnen, maar spreek het daarna uit naar God op welke manier dan ook. God is het waard om geëerd en geprezen te worden. Hij heeft zo veel voor jou over gehad en Hij heeft nog steeds veel voor jou over.

 

Wat geef jij nog meer aan God om je loflied een loflied te laten zijn? Zijn het alleen woorden of is het meer? Een loflied kan uit meer bestaan dan alleen woorden of zinnen. Een loflied kan ook een schilderij zijn dat je maakt, het kan een dans zijn die je doet voor God. Denk vandaag eens na welke manier bij jou past om Hem een loflied te geven. Welke gaven en talenten heeft Hij jou gegeven om een loflied voor Hem te maken?

 

Bewijs God vandaag maar hulde op een manier dat helemaal van jou is zodat het echt jou loflied voor God is. En jij loflied is speciaal voor God. Want in jou loflied zal Hij ook een stuk van zichzelf zien, God ziet Jezus in jou en dat zal ook uitstralen in jouw loflied.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom