Opwekking 429 - God wijst mij een weg

 

Refrein:
God wijst mij een weg
als ik zelf geen uitkomst zie.
Langs wegen die geen mens bedenkt,
maakt Hij mij zijn wil bekend.
Hij geeft elke dag
nieuwe liefde, nieuwe kracht.
Als ik mijn hand in zijn hand leg,
wijst Hij mij de weg,
wijst Hij mij de weg.
 
Al moet ik door de wildernis -
Hij leidt mij.
Hij toont mij een rivier in de woestijn.
Alles zal ooit vergaan
maar zijn liefde blijft bestaan
en Hij maakt iets heel nieuws vandaag.
 
Refrein:
God wijst mij een weg
als ik zelf geen uitkomst zie.
Langs wegen die geen mens bedenkt,
maakt Hij mij zijn wil bekend.
Hij geeft elke dag
nieuwe liefde, nieuwe kracht.
Als ik mijn hand in zijn hand leg,
wijst Hij mij de weg,
wijst Hij mij de weg.

 
Als jij geen uitkomst meer ziet, als jij Gods weg niet meer ziet, als de weg die jij zag vol met struiken staat, dan zal God jou de weg wijzen. Hij zal een weg wijzen zoals Hij die heeft bedacht, een weg die geen mens kan bedenken. Hij maakt Zijn wil bekent langs de wegen die Hij je door laat lopen. De weg waarop je nu loopt kan iets zeggen over de wil van God. Ook als je een keer een verkeerde keuze hebt gemaakt op de weg die je liep. Daar waar jij de fout in ging, daar maakt Hij het goed zodat Hij Zijn wil bekend zal maken.

 

Gods weg waarop Hij Zijn wil bekend maakt, is iets moois. Het is een prachtige route die je doorloopt. Maar het kan ook zwaar zijn. Er zullen momenten komen dat je zelf geen uitkomst ziet. En dan juist mag je vertrouwen dan Hij je elke dag nieuwe liefde geeft, dat Hij je nieuwe kracht geeft. De kracht zodat je volhoud op de weg, de liefde die je daarin nodig hebt.

 

Wat wel belangrijk is, is dat je jouw hand in Zijn hand legt. Als jij Gods hand vasthebt, dan kan God je leiden, Hij kan jou dan meenemen op de weg die Hij voor ogen heeft. Zolang jij Zijn hand vast blijft houden, al is het maar een pink of een heel klein stukje van Zijn hand, dan is er bij God de mogelijkheid om jou de weg te wijzen.
 
En omdat jij Gods hand vast blijft houden, en omdat God jouw hand blijft vasthouden, kun je door de wildernis gaan. Dan kun je door struiken en ravijnen heen lopen. God leid jou immers. Dan zal die wildernis geen beperking zijn. En als je in de woestijn komt, en het droog, heet en zwaar wordt, dan is er een rivier die Hij jou geeft. In welke situatie ook, Zijn rivier is altijd binnen hand bereik.

 

En wat er ook gebeurd, Zijn liefde blijft bestaan. Het is een eeuwig durende liefde die nooit ophoudt. Een liefde waar vandaag iets moois van wordt gemaakt.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom