Opwekking 28 - Als Gods Geest waarlijk in ons woont

 

Als Gods Geest
waarlijk in ons woont,
gelijk David zingen wij.

 

 
Wij zingen, wij zingen.
gelijk David zingen wij.
 
Hetzelfde met:
bidden
klappen
loven
juichen

 
Zoals David zong, zo kunnen wij ook zingen. Zoals David bad, zo kunnen wij ook bidden. Neem David eens als voorbeeld. David zong veel. Hij dichte veel. Er zijn veel verschillende psalmen van David. Als het tegen zat, dan zong David, als er voorspoed was, zong David. En dat waren niet alleen lofpsalmen. Maar David zong, zoals hij zich voelde. Hij zong tot eer van God, dat wel. En zo mogen wij ook als David zingen. Als de Geest van God in je woont, dan zal het je ook lukken. Gods Gees zorgt er voor dat je afgestemd bent op Hem.
 
Maar ook zoals David bad tot God, mogen wij een voorbeeld aan nemen. David had een relatie met God. Kijk eens in de Bijbel hoe David bad tot God, en neem dit mee in je stille tijd.
 
Maar het is ook zo met klappen, loven en juichen. Als Gods Geest waarlijk in je woont, dan kun je dit als David doen. David klapte voor God, Davis Loofde God met de psalmen die Hij maakte, met de liederen die Hij maakte, met Zijn harp. Hoe loof jij God? Ik denk dat je God mag loven met de talenten die je hebt gekregen van God. Bij David was het met zijn harp en met zijn psalmen en liederen. Misschien ben jij wel heel creatief en kun je daar God mee loven. Denk vandaag eens na hoe je net als David God kan loven, maar dan toch op je eigen manier. Gods Geest zal jou hierin sturen en leiden. Hij woont immers in je.
 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom