Opwekking 25 - Laat ons met elkander

 

Laat ons met elkander,
laat ons met elkander,
zingen, prijzen, loven de Heer.
Laat ons dat tezamen doen,
zingen, prijzen, loven de Heer.

 
Samen, met elkaar de Heer loven en prijzen. Samen voor God zingen. Het is belangrijk om dit samen te doen. Om dit samen met andere christenen te doen. Samen zijn we immers een in God. Door het geloof zijn we een in God. We hebben allemaal dezelfde God, en diezelfde God mogen wij aanbidden door ons lied, door onze lofprijs en onze lofzang. Waarom is het zo belangrijk om samen te zingen zodat er eenheid kan komen? Samen zingen is allereerst heel krachtig. Samen aanbid je een God, een Geest. Het samen zingen brengt onderlinge verbondenheid, en daarin zingen we. In verbondenheid zingen we over God.
 
Laten wij proberen een te worden met elkaar in God. We zijn allemaal gelovigen, allemaal kinderen van God. En bij God is er geen onderscheid. Wij zijn het lichaam van Christus en van dat lichaam maken wij allemaal deel uit. Ieder heeft in dat lichaam een eigen taak, en eigen roeping en eigen talenten. Dat mag je uit gaan leven. En doordat ieder weer iets anders heeft gekregen van God, kunnen wij samen die eenheid vormen zodat het weer één lichaam is van Christus.
 
Denk vandaag eens na hoe dat jij de eenheid vormt met andere christenen. Hoe dat jij deel uit maakt van het lichaam van Christus en wat jij daarin mag betekenen.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom