Opwekking 23 - Ik weet, dat God de weg mij banen zal

 

Ik weet, dat God

de weg mij banen zal.

Want als Jezus in mij woont

en in mij zijn kracht betoont,

dan weet ik ook, dat Hij mij helpen zal.

 

 

God zal ook in jou de weg banen. Al lijkt het nu heel ver weg of heel dicht bij, dit mag je zeker weten. God heeft een plan met jou, een plan dat hij zal banen in jou. Dit kan soms lastig zijn om het altijd te geloven. Zeker als het zover weg lijkt.

 

Elke keer als het nog zover weg lijkt, dan mag je kijken naar de kracht die Hij al heeft getoond in jou. Toen Hij Zijn kracht heeft getoond in jou of aan jou toen heeft Hij jou geholpen ergens door heen te gaan. En elke keer als Gods plan voor jou zover weg lijkt, dan mag je daar naar kijken en mag je weten dat Hij ook op dat gebied je zal helpen. God heeft een grote kracht, en die kracht gebruikt Hij ook om voor jou de weg te banen die moet, zodat jij op die weg kunt gaan lopen. Je mag in het vertrouwen leven dat Jezus bezig is met de weg voor jou. Je kunt het zien als een asfaltweg die geasfalteerd moet worden. Elke keer wordt de weg steeds een stukje af totdat je er over heen kunt rijden. En zo is het ook met jou weg die God maakt. Het kan snel gaan of niet. Maar als jij zoekt naar jouw weg, dan gaat God je laten zien welke weg dat is.

 

Maar ook andere wegen zal God banen voor jou. Bijvoorbeeld een weg door alle pijn en moeite heen. Jezus woont in jou en Hij zal Zijn kracht tonen. En op die kracht mag je vertrouwen. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom