Opwekking 422 - U wil ik kennen

 

U wil ik kennen,
U wil ik kennen,
en steeds met U wandelen
door U met de waarheid bekleed.
 
'k Heb mijn ogen op U gericht.
Heer, toon mij uw aangezicht.
Ik bouw mijn geloof op U.
Vertrouw U mijn leven toe.
 
U wil ik kennen,
leer mij U kennen,
meer van U houden,
Heer, Jezus, Jezus.

 
Hoe ken je God? Dit lied zegt het eigenlijk al in het eerste couplet. God kun je leren kennen door met Hem te wandelen. Misschien niet letterlijk wandelen, maar wel door tijd met Hem door te brengen. Dit kan door je stille tijd, door een wandeling te maken en te praten met God, door uit de Bijbel te lezen, door te bidden, en vul maar in hoe jij het doet of zou doen. Voel je daarin echt vrij, zoek de manier die het beste bij jou past.
Door Jezus kun je met Hem wandelen. Je kunt met Hem wandelen in de waarheid. De waarheid waarmee God je bekleedt. Door met Hem te wandelen in de waarheid van God, zul je Hem leren kennen. Je zult de waarheid zien die bij God hoort omdat je er in wandelt en die waarheid zal je meer en meer eigen worden. En in die wandel mag je uit gaan stappen, en grotere stappen gaan zetten met Hem.
 
Verlang jij wel eens naar het aangezicht van God? Het aangezicht van God zodat je God zelf zou kunnen zien. Als je Zijn aangezicht wilt zien dan vraag je of Hij zichzelf aan jou wil laten zien. Als je je ogen richt op God, dan kun je Hem zien. Je kan wel vragen of God zich aan jou wil laten zien, maar dan moet je je ook wel richten op God. Je ogen naar Hem toe richten. Dan kun je Hem zien. Als je het vraagt maar niet op Hem richt, dan sluit je eigenlijk je ogen er weer voor.
 
Door je geloof op Hem te bouwen, heb je een vaste grond. Een grond die niet wankelt. Het geeft vertrouwen, en in dat vertrouwen kun je je leven aan Hem toe vertrouwen. De grond onder je gaat immers niet weg.
 
Als het laatste couplet je gebed is dan is het goed om je te richten op God en op Hem te bouwen en met Hem te wandelen. Dan zul je Hem echt leren kennen. En als je Hem echt kent, dan kun je nog meer van Hem houden dan je nu al doet!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom