Opwekking 20 - Niemand anders dan Jezus

 

Niemand anders dan Jezus,
niemand anders dan Hij,
kan mij verlossen van zonden vrij.
In al mijn zorgen is Hij nabij mij,
niemand anders dan Jezus,
niemand anders dan Hij.

 

 
Niemand anders kan jouw verlossen van jouw zonden. Niemand anders. Alleen Jezus kan dat. Dat kan doordat Hij aan het kruis is gegaan. Omdat Hij al jouw zonden toen al op zich heeft genomen en er al voor betaald is met Zijn bloed. Wil je loskomen van jouw zonden, ga dan naar Jezus toe. Dat is de enige manier. De oplossing ligt daar al voor jou klaar.

Misschien heb je al wel op allerlei manieren geprobeerd om van zonden vrij te komen. Door bijvoorbeeld heer erg hard je best ervoor te doen. Ook op eigen kracht gaat het je niet lukken. Je kunt hooguit een paar zonden overwinnen, maar daarmee is de schuld bij God uit het verleden niet weg. Alleen Jezus kan jou van je zonden vrij maken. Roep Jezus aan, Hij wil jou vrij maken omdat Hij er al voor betaald heeft. Het is een cadeau dat je krijgt.
 
Ook in al jouw zorgen is Hij dichtbij. Hij ziet al jouw zorgen. Hij weet hoe het voelt om daar door heen te moeten. Hij heeft het allemaal ervaren in Zijn leven en aan het kruis. Als jij zorgen hebt, dan zorgt Jezus met jou mee. Hij is dichtbij, je mag naar Hem toe gaan. Niemand zal ooit zo dichtbij jouw zorgen zijn dan Jezus. Niemand kan ooit zo met jou meevoelen als Jezus, niemand kan ooit zo dichtbij jou zijn dan Jezus. Ga met jouw zorgen naar Hem toe, geef ze over aan Hem, geef Hem de controle over jouw zorgen en laat jij het los zodat Hij voor jouw zorgen kan zorgen en dat je samen door de zorgen heen gaat. Zo intens dichtbij is Jezus bij jou.

 

Houdt dit in gedachten als je niet altijd ervaart dat Jezus dichtbij is. Op elke plek en op elk moment is Hij dichtbij.
Niemand anders dan Jezus.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom