Opwekking 419 - U bent God, en wij prijzen U

 

U bent God, en wij prijzen U
en wij prijzen U.
U bent Heer, wij verhogen U
wij verhogen U.
 
Want U bent onze Vader;
heel de schepping buigt voor U,
heel de schepping juicht voor U.
Amen.

 
U bent God. U bent Heer. En omdat God onze Vader is mogen Hem prijzen en verhogen!
God is een God van redding, God is een God van liefde, van bescherming, van rechtvaardigheid. Hij is Heer. En daarvoor mag je Hem prijzen. Hoe zie jij God in jouw dagelijks leven?
Maar we mogen God ook prijzen omdat Hij onze Vader is. Ik weet niet wat voor beeld jij hebt van een vader. Misschien is jouw vaderbeeld ook wel het beeld van God als vader, of dat positief is of negatief. Maar God de Vader is als een Vader die naar Zijn kinderen omkijkt, die van Zijn kinderen houdt, en Zijn kinderen beschermd. Hij houdt zoveel van jou dat Hij zijn eigen Zoon heeft gestuurd om jouw te redden. Lees 1 Johannes 3:1 maar. Daar staat hoe groot de liefde van God is dat wij Zijn kinderen genoemd worden. We worden Zijn kinderen genoemd ondanks alle fouten die we gemaakt hebben en maken. God geeft echte liefde. Bij God de Vader is er geen grens van liefde. God de Vader blijft naar jou omkijken.
 
En lees Psalm 103:3 eens. Daar staat: ’Zo liefdevol als een vader voor zijn kinderen is, zo liefdevol is God de Vader ook voor Zijn kinderen. God de Vader geeft echte liefde.
Ook in Johannes 10: 28-30 staat iets over God de Vader; ‘Ik geef ze eeuwig leven: ze zullen nooit verloren gaan en niemand zal ze uit mijn hand roven. Wat mijn Vader mij gegeven heeft gaat alles te boven, niemand kan het uit de hand van mijn Vader roven, en de Vader en ik zijn één ‘.
 
Hier staat dat als jij God hebt aangenomen in jouw leven, dat je niet verloren zult gaan en dat niemand jouw uit Zijn hand kan roven. Al lijkt of voelt dat misschien wel zo. Want wat God de Vader Jezus gegeven heeft gaat alles te boven. Zo liefdevol en goed is God de Vader. Mooi is het hoe Vader en Zoon een zijn. En dat je dus mag vertrouwen dat je veilig bent bij God de Vader. Denk vandaag eens na over jouw vaderbeeld van God. Is die reëel?
 
Heel de schepping juicht voor God. Op welke manier dan ook. Ook de bloemen, de bloemen bloeien. Misschien is dat hun manier van juichen voor God. Ook de vogels, denk maar aan hun gefluit, ook de mensen. Als dat nu niet is, dan is dat straks wel. Hoe zie jij dat de schepping juicht voor God?

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom