Opwekking 418 - Als ik opzie naar Uw heiligheid

 

Als ik opzie naar uw heiligheid,
mij verbaas over uw lieflijkheid,
dan vervagen de dingen rondom mij
door uw helder licht.

 

 
Als ik vreugde vind heel dicht bij uw hart,
als uw liefde mijn wil heeft omvat,
dan vervagen de dingen rondom mij
door uw helder licht.
 
Heer, ik aanbid U.
U schiep mij om U te aanbidden, Heer.
Heer, ik aanbid U.
Ik leef nu om U te aanbidden, Heer.

 
We zingen vandaag dat als je opziet naar Gods Heiligheid en je verbaast over Zijn liefelijkheid, dat dan de dingen rondom je heen vervagen door Gods heldere licht. Dat betekent dat als je je echt richt op God en wat Hij wil, dat je een intensere relatie met Hem gaat krijgen. Dan maken de dingen om je heen je veel minder uit omdat je bewust bent van Gods heiligheid en liefelijkheid, en omdat Gods licht zoveel meer sterker is dan wat je ook kunt bedenken.
Richt je vandaag eens echt op God en op Zijn liefelijkheid, en ontdek wat er dan gebeurd.
 
Maar ook met vreugde en liefde is dat zo. Als Gods liefde jouw wil heeft omvat dan zullen de dingen om je heen vervagen. Dat betekent dat de wil die jij hebt om bijvoorbeeld dingen te veranderen of om uit te stappen in geloof, of vul maar in, dat Gods liefde deze wil heeft omvat. En dat Gods heldere licht zo sterk is, dan de dingen om je heen vervagen
Maar ook als je een wil hebt die niet positief is, dan mag je weten dat Gods liefde jouw wil wel omvat. Want er zal ook een andere wil zijn die wel positief is en die wil zal God omarmen en zegenen zodat jouw wil ook positief zal veranderen.
 
En jij mag God aanbidden voor dit moois. Jij mag God altijd aanbidden. Jij bent immers geschapen om God te aanbidden. God is jouw aanbidding waard. Ook als jouw wil nu nog soms anders is.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom