Opwekking 418 - Als ik opzie naar Uw heiligheid

 

Als ik opzie naar uw heiligheid,
mij verbaas over uw lieflijkheid,
dan vervagen de dingen rondom mij
door uw helder licht.

 

 
Als ik vreugde vind heel dicht bij uw hart,
als uw liefde mijn wil heeft omvat,
dan vervagen de dingen rondom mij
door uw helder licht.
 
Heer, ik aanbid U.
U schiep mij om U te aanbidden, Heer.
Heer, ik aanbid U.
Ik leef nu om U te aanbidden, Heer.

 
We zingen vandaag dat als je opziet naar Gods Heiligheid en je verbaast over Zijn liefelijkheid, dat dan de dingen rondom je heen vervagen door Gods heldere licht. Dat betekent dat als je je echt richt op God en wat Hij wil, dat je een intensere relatie met Hem gaat krijgen. Dan maken de dingen om je heen je veel minder uit omdat je bewust bent van Gods heiligheid en liefelijkheid, en omdat Gods licht zoveel meer sterker is dan wat je ook kunt bedenken.
Richt je vandaag eens echt op God en op Zijn liefelijkheid, en ontdek wat er dan gebeurd.
 
Maar ook met vreugde en liefde is dat zo. Als Gods liefde jouw wil heeft omvat dan zullen de dingen om je heen vervagen. Dat betekent dat de wil die jij hebt om bijvoorbeeld dingen te veranderen of om uit te stappen in geloof, of vul maar in, dat Gods liefde deze wil heeft omvat. En dat Gods heldere licht zo sterk is, dan de dingen om je heen vervagen
Maar ook als je een wil hebt die niet positief is, dan mag je weten dat Gods liefde jouw wil wel omvat. Want er zal ook een andere wil zijn die wel positief is en die wil zal God omarmen en zegenen zodat jouw wil ook positief zal veranderen.
 
En jij mag God aanbidden voor dit moois. Jij mag God altijd aanbidden. Jij bent immers geschapen om God te aanbidden. God is jouw aanbidding waard. Ook als jouw wil nu nog soms anders is.

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom