Opwekking 417 - Heer, U draagt de hoogste kroon

 

Heer, U draagt de hoogste kroon,
de scepter van rechtmatigheid.
Heer, U draagt de hoogste kroon
en draagt de schepping door uw woord.

 

 
U heerst met luister, regeert met sterkte.
U bent de Heer van hemel en aard'.
Allerhoogste Heer, allerhoogste Heer!

 
Jezus draagt de hoogste kroon. De kroon van Koning, van de overwinning die Hij heeft behaald, de kroon van God zijn, de kroon van Heerser. Maar ook de scepter van rechtmatigheid. Een scepter is een koningsstaf. En met die koningsstaf doet God rechtmatigheid. De definitie van rechtmatigheid is een wettigheid in overeenstemming met regels. Dit lied zegt dat God een scepter van rechtmatigheid heeft. God is rechtmatig. God doet recht, maar wel eerlijk. Hij wijst dat recht met Zijn scepter aan. Niet zozeer dat God veel regels heeft, maar wel rechtmatig in de zin van dat alleen als jij gelooft, dat je dan Zijn kind kunt worden. Je hoeft die rechtmatigheid niet te verdienen. Je hoeft alleen maar te geloven.

God draagt ook de schepping door Zijn woord. Niet alleen de natuur is Zijn schepping, maar jij bent ook Zijn schepping. En jij als schepping wordt gedragen door Zijn Woord. Hoe vaak heb jij het al meegemaakt dat de Bijbel jouw steunpunt was? Hoe vaak heb jij al meegemaakt dat wat God zei jouw steunpunt was? Al denk je misschien dat je niet gedragen wordt door God, kijk dan eens naar hoe vaak en op welke manier jou gedragen heeft en draagt. Ga de Bijbel dan eens lezen en luister naar wat God tegen je wil zeggen. Dan zul je ervaren dat je wordt gedragen door God!
 
God regeert met luister en met sterkte. God heerst ook als een Koning. Hij is immers de Koning. Maar God is wel een liefhebbende Koning. Een Koning van rechtvaardigheid, een Koning van rechtmatigheid, een Koning van eerlijkheid. Hij is de allerhoogste. En jij mag met de Koning praten. Jij mag met de Koning in contact zijn, en zelfs Zijn kind zijn. Is dat geen bijzondere relatie als burger van een Koninkrijk?

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom