Opwekking 13 - Jezus, Hij is Koning

 

Jezus, Hij is Koning,
Koning van het gans heelal.
Ja, diep in mijn hart, leeft dit geloof:
Jezus, Hij is Koning!
 

 


Jezus heeft ons vrijgekocht,
vrijgekocht door 't dierbaar bloed.
Ja, diep in mijn hart
leeft dit geloof:
Jezus heeft ons vrijgekocht.
 
Wij zullen overwinnen,
wij zullen overwinnaars zijn.
Ja, diep in mijn hart
leeft dit geloof:
Wij zullen overwinnaars zijn.
 
Jezus, Hij zal komen,    
komen zal Hij met gejuich.
Ja, diep in mijn hart
leeft dit geloof:
Jezus, Hij zal komen.

 
Jezus is de Koning. Een grote Koning. Hij heerst niet alleen over een land, maar Hij heerst overal.
Hoe is dat in jouw leven? Is Hij al Koning? Of zit Hij al op de troon van jouw hart? Als Hij op de troon van jouw hart zit betekent dat, dat Hij echt de Koning is in je leven. Hij regeert dan over je hart, over je ziel, je leven. Hij is dan jouw leiding in je leven. Hij heeft de controle. Is dit ook zo in jouw leven?
Als dat niet zo is, dan hoop ik dat er diep in je hart een geloof leeft dat Jezus de Koning i.
 
Jezus heeft ons ook vrijgekocht. Door Zijn bloed dat Hij gaf aan het kruis zijn wij vrij. Het was een prijs die Hij moest betalen. Maar Hij deed dat om ons vrij te kopen. Je kunt het zien als iemand die schuld heeft. Een grote schuld. Maar dan komt er iemand die zegt tegen degene die schuld heeft: Laat maar zitten die schuld, ik betaal die schuld wel.
Zo deed Jezus het ook voor jouw leven. Jouw leven stond eigenlijk op het spel. Je had schuld, namelijk de zonde. Maar door Jezus bloed is die schuld weg als jij daar in gelooft.
Daar aan het kruis begon de overwinning al.


En door dit geloof zullen we overwinnaars zijn. In Jezus en met Jezus zullen we overwinnen. Al is het nu misschien nog zwaar, we mogen van de overwinning uitgaan die op de terugkomst van Jezus helemaal compleet zal zijn.
 
Leeft dit geloof ook in jouw hart? Ja? Dan mag je vanuit dit geloof gaan leven en in de overwinning gaan staan. Nee? Dan mag je hierin gaan groeien. Als een klein zaadje zal het beginnen, maar het zal uiteindelijk een prachtige vrucht worden.
 
Juich maar alvast voor Jezus, Hij zal komen met gejuich en Hij heeft overwonnen.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom