Opwekking 11 - Jezus sprak hier op aard'

 

Jezus sprak hier op aard’:
Mensen kom tot Mij,
dat is Mij alles waard,
Ik maak waarlijk vrij.

 

 

 
Refrein:
Er is een Heer. (4x)
Alleen Hij wacht,
totdat Hij ook voor jou
zorgen mag.
 
Stel niet uit. Zeg tot Hem:
Wees nu ook mijn Heer.
Luister steeds naar Zijn Stem,
Hij geeft leven weer.
 
Spoedig komt Christus weer.
Heel de schepping buigt
vol ontzag voor zich terneer.
Hij is aller Heer.

 

 

Jij hoeft alleen nog maar de stap te nemen naar God. Het is God alles waard zoals het in het eerste couplet staat. Als jij naar Jezus toe stapt, dan zul je ervaren dat Jezus echt vrij maakt! Het was Jezus alles waard zodat jij deze stap kunt gaan zetten.
Ik ga het lied van twee kanten uitleggen. Ik ga beginnen met de allereerste stap naar Jezus zetten zodat jij Zijn kind wordt.


In dit lied wordt heel duidelijk beschreven dat God alleen nog maar op jou wacht. Hij wacht totdat jij zegt dat Hij voor jou mag gaan zorgen. Misschien denk je nu: maar ik moet nog zoveel goeds eerst doen. Of het kan bijna niet zo zijn dat Jezus nu op mij wacht. Maar Jezus zegt dat Hij wel op jou wacht. Jezus heeft de eerste stap voor jou gezet door aan het kruis te gaan. Maar nu moet jij de volgende stap nemen door Hem aan te nemen.

 

Als jij nu de volgende stap gaat zetten, dan gaat Hij jou weer leven geven. Die stap is niets anders dan geloven dat Hij is die Hij is voor jou! Hij gaat jou een nieuw leven geven. Een leven dat uit passie voor Jezus bestaat. Een leven vol van vrijheid. Maar jij moet dit nu aannemen als je het nog niet gedaan hebt!
 
Je kunt Jezus al wel aangenomen hebben in je leven, maar toch nog een stap dichter naar Jezus toe moeten nemen. Dat is de andere kant die ik uit wil leggen. Je hebt tegen Jezus al gezegd dat Hij jouw Heer mag zijn. Maar laat je dat ook werkelijk toe in je leven. Mag Hij echt voor jou zorgen? Vertrouw je volledig op Hem? Ook als je het gevoel hebt dat God heel ver weg is? Als het antwoord nee is dan moet je nu de volgende stap gaan nemen. Stel het niet uit. Ga naar Zijn Stem luisteren. Wat zegt Hij? Doe je wat Hij zegt? Wil je daar op vertrouwen? Het is geen kwestie van niet kunnen, maar niet willen. Je moet dan nu een wilsbesluit nemen om naar Hem te luisteren. Dan zul je zeker Zijn Stem horen! Hij geeft weer leven, een leven dichterbij Jezus.
 
En dan zul je uit gaan zien als Christus weer komt!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom