Opwekking 410 - O, maak de Here nu groot met mij

 

O, maak de Here nu groot met mij
En laten we samen voor Hem juichen
 
Toen ik Hem riep gaf Hij antwoord,
Hij redde mij uit mijn ellende,
Hij bevrijde mij van mijn angst.
Nu ben ik vrij,
Ik ben vrij!

 

 
Wij zullen roemen in de Heer,
Vertellen wat Hij heeft gedaan.
Laat de mensen het horen
En maak hen blij,
Maak hen blij!
 
Samen zullen wij Jezus verhogen.
Wij verhogen Uw Naam o Heer!
 
Wij juichen, wij juichen, wij juichen.

 
In dit liet mag je weer God groot gaan maken en voor Hem juichen. Dit kun je niet vaak genoeg doen. Waarom mag je in dit lied Hem groot maken en voor Hem juichen? Dat staat in het tweede couplet. Je mag Hem groot maken voor het feit dat Hij antwoord gaf, Hij redde jouw uit jouw ellende. Hoe groot was jouw ellende? En wat was jouw ellende? Heb je God al groot gemaakt omdat Hij je eruit haalde? Misschien denk je nu: maar ik zit midden in mijn ellende. Hoe kan ik God daar nu al groot voor maken? Je mag God al groot maken voordat Hij nog maar een wonder heeft gedaan. Je mag Hem nu al danken voor het wonder dat komen gaat! Is dat niet gaaf! Je mag alvast vanuit de overwinning gaan leven.

 

Je mag God ook groot maken en voor Hem juichen omdat Hij je bevrijde van je angst. Welke angst had je? Misschien heeft God je wel ergens anders van bevrijd? Voor elke bevrijding moet je Hem zelfs dan danken en groot maken! Er is geen ander die jou dit kon bieden! En dat kan door het kruis waaraan Jezus ging! Dank Hem daar maar voor!

 

Je mag als een vrij mens leven! Je bent bedoeld om voor God te leven als vrij mens! Je hoeft niet meer in angst te leven, je hoeft niet meer vast te zitten aan duistere machten, je mag vrij zijn! Heb je dat al toegelaten in je leven, heb je die vrijheid de ruimte gegeven?
 
En wat God in je leven heeft gedaan mag je aan andere mensen gaan vertellen. Je mag je getuigenis gaan geven zodat Gods Naam nog groter wordt. Want dat is het waard! Je mag mensen blij gaan maken met jouw verhaal, zodat ze weten dat er voor hen ook hoop is! Bedenk eens of jij al tot getuigenis bent geweest. Ja? Dan mag je dit nog veel vaker zijn. Nee? Dan moet je je getuigenis gaan delen! Op welke plek kun jij jouw getuigenis delen en geven?
 
En samen zullen we Jezus verhogen. Jezus naam zullen we gaan verhogen! Nu en tot in eeuwigheid! Wij juichen! Juich maar voor Koning Jezus!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom