Opwekking 410 - O, maak de Here nu groot met mij

 

O, maak de Here nu groot met mij
En laten we samen voor Hem juichen
 
Toen ik Hem riep gaf Hij antwoord,
Hij redde mij uit mijn ellende,
Hij bevrijde mij van mijn angst.
Nu ben ik vrij,
Ik ben vrij!

 

 
Wij zullen roemen in de Heer,
Vertellen wat Hij heeft gedaan.
Laat de mensen het horen
En maak hen blij,
Maak hen blij!
 
Samen zullen wij Jezus verhogen.
Wij verhogen Uw Naam o Heer!
 
Wij juichen, wij juichen, wij juichen.

 
In dit liet mag je weer God groot gaan maken en voor Hem juichen. Dit kun je niet vaak genoeg doen. Waarom mag je in dit lied Hem groot maken en voor Hem juichen? Dat staat in het tweede couplet. Je mag Hem groot maken voor het feit dat Hij antwoord gaf, Hij redde jouw uit jouw ellende. Hoe groot was jouw ellende? En wat was jouw ellende? Heb je God al groot gemaakt omdat Hij je eruit haalde? Misschien denk je nu: maar ik zit midden in mijn ellende. Hoe kan ik God daar nu al groot voor maken? Je mag God al groot maken voordat Hij nog maar een wonder heeft gedaan. Je mag Hem nu al danken voor het wonder dat komen gaat! Is dat niet gaaf! Je mag alvast vanuit de overwinning gaan leven.

 

Je mag God ook groot maken en voor Hem juichen omdat Hij je bevrijde van je angst. Welke angst had je? Misschien heeft God je wel ergens anders van bevrijd? Voor elke bevrijding moet je Hem zelfs dan danken en groot maken! Er is geen ander die jou dit kon bieden! En dat kan door het kruis waaraan Jezus ging! Dank Hem daar maar voor!

 

Je mag als een vrij mens leven! Je bent bedoeld om voor God te leven als vrij mens! Je hoeft niet meer in angst te leven, je hoeft niet meer vast te zitten aan duistere machten, je mag vrij zijn! Heb je dat al toegelaten in je leven, heb je die vrijheid de ruimte gegeven?
 
En wat God in je leven heeft gedaan mag je aan andere mensen gaan vertellen. Je mag je getuigenis gaan geven zodat Gods Naam nog groter wordt. Want dat is het waard! Je mag mensen blij gaan maken met jouw verhaal, zodat ze weten dat er voor hen ook hoop is! Bedenk eens of jij al tot getuigenis bent geweest. Ja? Dan mag je dit nog veel vaker zijn. Nee? Dan moet je je getuigenis gaan delen! Op welke plek kun jij jouw getuigenis delen en geven?
 
En samen zullen we Jezus verhogen. Jezus naam zullen we gaan verhogen! Nu en tot in eeuwigheid! Wij juichen! Juich maar voor Koning Jezus!

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom