Opwekking 409 - Heel mijn hart jubelt voor de Heer

 

Heel mijn hart jubelt voor de Heer,
Ik dans, want alles zingt in mij.
Hij maakte mij zo stralend als de zon door zijn rechtvaardigheid.
Heel mijn hart jubelt voor de Heer,
heel mijn hart jubelt voor de Heer.

 
Ik was arm maar Hij bracht rijkdom,
ruilde schande om voor eer,
kleedde mij in licht en luister,
glorie breng ik aan de Heer!
Heel mijn hart jubelt voor de Heer,
heel mijn hart jubelt voor de Heer.
 
(v): Als een bruid die straalt van blijdschap
klopt ons hart van vreugde voor het feest.
(m): Zoals priesters vol genade die vervuld zijn met zijn Geest.
Heel mijn hart jubelt voor de Heer,
heel mijn hart jubelt voor de Heer.

 
Jubelt jouw hart voor de Heer zoals het in dit lied beschreven staat? Dit lied is een uitbundig lied. Een blij lied. Voel jij je wel eens zo blij als in dit lied?
 
Je hart jubelt voor de Heer, en God maakt je stralend als de zon, door Zijn rechtvaardigheid. Dat is mooi! Dat God je zelfs stralend maakt als de zon door Zijn rechtvaardigheid. Door Zijn rechtvaardigheid straal je als de zon, vol van licht en warmte! De zon straalt positiviteit uit, en jij bent zoals de zon! Je mag jezelf gaan zien als de warme, stralende en schitterende zon dat zoveel positiviteit uitstraalt! Je mag genieten van de zon, en van de zon zoals jij bent!

 

In het tweede couplet zien we o.a. waarom het hart zo vol van blijdschap is.  Jij was arm, maar God heeft je rijkdom gebracht. Je hoeft hier niet letterlijk arm voor te zijn, maar bijvoorbeeld arm van mensen om je heen, arm van liefde, arm van God. En God heeft je rijkdom gegeven! Wat heeft God jou voor rijkdom gegeven in je leven? De rijkdom van de relatie met God door Jezus? Jubelt jouw hart daar ook al van?

 

Jezus ruilde schande voor eer, en kleed je in licht en luister. Jezus heeft jouw schande aan het kruis omgeruild tot eer. Door Zijn dood mag jij zonder schande leven.
 
Door je te bedenken waarvoor jij vol van blijdschap bent, en wat God jou aan rijkdom hebt gegeven en te stralen als de zon, ben je zo blij zoals een bruid dat is op haar bruiloft. Je bruiloft is meestal de mooiste dag in je leven. Zoals je op die dag straalt, zo mag je nog veel meer stralen voor God en voor het feest dat gaat komen!

 

En je mag zijn als de priesters, die vol genade zijn en vervuld zijn met de Geest! Laat je vullen met de Geest!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom