Opwekking 7 - Heer God, U loven wij

 

Heer God, U loven wij
Heer, U belijden wij
Vader in eeuwigheid,
zingt 't gans heelal uw naam
Aarde en hemel, Heer
Zingen Uwe naam ter eer
Heel uw schepping door
Eeuwig met 't engelenkoor

 

Heilig, heilig, heilig is onze God
De Heer Ze-ebaoth

Hemel en aarde
Zijn van uw grootheid vol
Hemel en aarde
Zijn van uw grootheid vol


Wij loven God, wij belijden God. Heel het heelal zingt van Zijn grootheid. Maar waar loven wij God voor in dit lied? Dat kun je zien in het laatste couplet. Daar staat: ‘Hemel en aarde zijn van uw grootheid vol.’
 
Wij loven God omdat de Hemel en de aarde vol Zijn van Zijn grootheid. Je kunt zit op twee manieren opvatten. Je kunt het opvatten als dat de mensen in hemel en op aarde vol zijn van Zijn grootheid. Maar je kunt het ook opvatten als dat de hemel en aarde laten zien hoe groot Zijn goedheid is. Ik ga vandaag het laatste opvatting uitwerken. Je kunt op de aarde zien dat de aarde vol is van Zijn grootheid. Kijk alleen al naar de bloemen in het gras. Bijvoorbeeld de madeliefjes. Ze zijn zo klein, maar je kunt ze overal wel vinden. Dit alleen al is een stukje van Gods grootheid.
 
Of luister eens naar de vogels. Hoe vol zijn die van Gods grootheid. Ze fluiten de hele dag. Ze maken zich geen zorgen. Daar kunnen wij een voorbeeld aan nemen. Of kijk eens naar die oneindige vele sterren in de lucht. Ze schitteren en stralen. Laat dat eens op je inwerken. Dan ga je beseffen hoe groot Gods goedheid is. Door de sterren en de maan hebben wij licht. Of kijk eens naar de vissen in de zee. Dat zijn er zo ontzettend veel. En zoveel verschillende soorten. Kleine, grote, gekleurde, en noem er nog maar heel wat op. Het is een bewijs van Gods grootheid. Wat ik ook zo ontzettend bijzonder vind zijn alle verschillende mensen, Er is geen mens hetzelfde. Niemand is identiek aan de ander. Wij hebben echt een hele creatieve God! Zo mooi als Hij dit alles bedacht. En om deze dingen moeten wij God loven!
 
En als je een keer niet vol kunt zijn van Zijn grootheid, of als je het even moeilijk hebt. Kijk dan eens naar die kleine dingen in de schepping van hemel en aarde, en besef dan maar hoe groot God is. Als Hij dit allemaal bedacht heeft, dan ziet Hij ook jou, in welke situatie ook. Of je blij bent, boos, verdrietig of vol van Gods grootheid!  

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom