Opwekking 406 - In Uw Naam komen wij

 

In Uw Naam komen wij
hier bijeen en eren U.
Raak ons aan en maak ons één;
kom, heil'ge Geest.

 

 
Refrein:
En maak ons één
in liefde voor U,
maak ons één in liefde voor U.
Maak ons één in liefde voor U,
maak ons één.
Daal neer als de dauw
op de bergen van Sion.
 
Maak ons één in liefde voor U,
maak ons één in liefde voor U.
Maak ons één in liefde voor U,
maak ons één.
Want dan geeft de Heer aan ons
allen zijn zegen.
 
O, hoe goed, hoe lief'lijk Heer,
als gezin bijeen te zijn.
't Is alsof de olie vloeit
op Jezus' hoofd.
 
En maak ons één
in liefde voor U,
maak ons één in liefde voor U.
Maak ons één in liefde voor U,
maak ons één.
Daal neer als de dauw
op de bergen van Sion...
 
Maak ons één in liefde voor U,
maak ons één in liefde voor U.
Maak ons één in liefde voor U,
maak ons één.
Want dan geeft de Heer aan ons
allen zijn zegen.
 
In uw naam spreken wij
ons verbond van vrede uit.
Leven tot in eeuwigheid.
Kom, heil'ge Geest!


 
We zingen in dit lied dat we bij elkaar zijn in Jezus naam. En dat we Zijn naam eren. Er wordt gevraagd of de Heilige Geest ons aan wil raken en ons één maakt. Dat is mooi dat er wordt gevraagd om ons een te maken. Dit gaat over alle gelovige christenen. We willen een zijn in Jezus Naam. Want dat bindt ons samen. Maar hoe kan dit? Dit kan door met Jezus’ ogen naar de andere christenen te kijken, en door over (kerk)muren heen te gaan kijken. Als we namelijk alleen maar binnen onze (kerk)muren kijken, dan blijven wij  beperkingen zien dan kunnen we niet één worden.

 

Als we gaan kijken naar de mogelijkheden en de muren aan de kant zetten, dan kunnen we één worden. We worden één in aanbidding en één in onze liefde voor God.

 

Dit een worden mogen wij doen uit Liefde voor God. We hebben dezelfde God en voor diezelfde God hebben wij allemaal dezelfde liefde. God is immers liefde. God wil dat dat bij elkaar wordt gebracht zodat we Hem kunnen aanbidden, eren en dienen als één. Misschien denk je wel: nou dit gaat het niet worden. Maar dan vertel ik je, als jij dit lied zingt, dan vraag je of de Heilige Geest je aan wilt raken, en als de Geest je aan gaat raken dan komen er mogelijkheden, Als de Geest je aan gaat raken dan gaan er wonderen gebeuren. Als je wilt dat er een verandering gaat komen in het één zijn, dan moet je vragen of de Heilige Geest met Zijn Kracht wil komen. 

 

In het lied wordt ook gezongen hoe mooi en goed het zal zijn als je als gezin bij elkaar bent. Dat als je als gezin één bent in God, dat het dan is alsof Jezus olie vloeit van Zijn hoofd. Jezus olie zal dan komen in jou gezin en je wordt ook onderdeel van het gezin van Christus. Jezus liefde zal dan de grootste plaats in gaan nemen in je gezin.

Misschien heb je een gezin waar je nog niet kan spreken van eenheid in God. Maar dan mag je het laatste couplet uit gaan spreken naar God. Dat je een verbond van vrede uitspreekt en leven tot in eeuwigheid. Als je nog niet kan spreken van een zijn in God in je gezin, nodig de Heilige Geest dan uit in jouw gezin. Hij zal Zijn werk doen. En dan mag je er op vertrouwen dat dat werk zal uitbloeien tot een prachtig een zijn in God.
 
Heb jij de Heilige Geest al uitgenodigd? Ja? Vertrouw dan op God. Hij heeft het in Zijn Hand.
Nee? Nodig Hem vandaag dan nog uit om te komen met Zijn Kracht. Als je dat doet, dan kun je pas echt wonderen gaan zien!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom