Opwekking 6 - Hij is Heer

 

Hij is Heer, Hij is Heer
Hij is opgestaan, want Jezus, Hij is Heer
Elke knie zal zich buigen
Elke tong zal belijden
Dat Jezus, Hij is Heer


 

Hij is Heer, Hij is Heer
Hij is opgestaan, want Jezus, Hij is Heer
Elke knie zal zich buigen
Elke tong zal belijden
Dat Jezus, Hij is Heer


Doordat Jezus Heer is, is Hij opgestaan en doordat Hij is opgestaan is Hij Heer. Nu kunnen mensen die Jezus nog niet kennen Hem ontkennen. Maar op de Grote dag, dan zal elke knie zich voor Jezus buigen, en iedereen zal belijden dat Jezus Heer is. Ze zullen dan zien dat Jezus is opgestaan en Heer is!


Hoe ontzagwekkend mooi zal het zijn als iedereen voor Jezus gaat knielen en iedereen Hem met zijn mond belijdt! Zelfs mensen die Hem niet erkennen als Heer kunnen op dat moment niet anders meer dan Hem erkennen als Heer! Wat een eer zal Jezus dan ontvangen! Misschien is er nu nog verdriet in je leven omdat er mensen zijn die nog niet Jezus erkennen als Heer. De mensen die het dan voor het eerst doen, daar zal het gevolg verschrikkelijk van zijn, want zij zijn dan te laat. Maar wij mogen dan delen in de vreugde van de totale aanbidding van Jezus als Heer.

 

Maar wat kun jij hier nu op dit moment mee? Jezus is jouw Heer geworden, Hij is voor jou opgestaan. En omdat Hij zo’n groot offer voor jou heeft gebracht mag je daar van onder de indruk komen. Je mag voor Hem buigen en belijden dat Jezus jouw Heer is geworden door Zijn opstanding. Je mag erkennen naar God toe, dat Jezus jouw Heer is en dat Hij de regie over mag nemen in jouw leven. Want dat zeg je als je Hem Als Heer aanneemt.

 

Als Hij jouw Heer is, dan belijd je dat je het zelf niet meer alleen kunt, en dat je Jezus nodig hebt in je leven. Daar mag je vanuit gaan leven. Je mag alles in Zijn handen leggen
 
Hij is ook Heer over alles wat leeft en bestaat. Hij is Heer over alles. Ook op momenten en in situaties als je misschien denkt dat het fout gaat. (Vul maar in wat er in jouw leven kan spelen) Je mag dan weten dat Hij Heer is en dat Hij de controle heeft. Alles heeft Hij in Zijn hand want Hij is Heer.
 
Is Hij al Heer in jouw leven? Op welke manier is Jezus Heer in jouw leven? En als Hij Heer in jouw leven is, dan is Hij ontzettend trots op jou!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom