Opwekking 404 - Wij gaan op weg met brandend hart

 

Wij gaan op weg met brandend hart,
Met een gebed bij elke stap.
Het lied van hoop klinkt door de landen,
Zingend van de nieuwe dag.

 

Tweeduizend jaar, en dag en nacht,
brandt deze vlam, verlicht ons land.
Mensen wachten, harten smachten,
naar een liefde die verwarmt.

 

Laat de vlam weer branden als een helder baken,
als heraut van ´t morgenuur.
Laat het lied weer sprank´len,
laat de liefde branden, als een vuur, als een vuur.

 

De liefde roept, de waarheid spreekt, 
dat is de kracht waarmee wij gaan.
Om hen die vallen, hen die wank´len,
op te vangen in uw naam.

 

Laat de vlam weer branden als een helder baken,
als heraut van ´t morgenuur.
Laat het lied weer sprank´len,
laat de liefde branden, als een vuur, als een vuur.(2x)

 
Wij zijn op weg met een brandend hart! Waar zijn we naar op weg? We zijn op weg naar de mensen om ons heen! Om hen liefde en hoop uit te delen. En terwijl we op weg zijn, is er een gebed bij elke stap die we zetten. We hebben een brandend hart in ons. Een hart waar een vlam in zit. De vlam van Jezus! Al tweeduizend jaar geleden is deze vlam gaan branden. Het is de vlam van Hoop die in ons is door het kruis waar Jezus aan heeft gehangen. We kunnen de mensen hoop bieden omdat Jezus ook voor hen is gestorven! Het is de vlam van liefde. We kunnen de mensen liefde bieden omdat Jezus liefde is, en uit liefde voor ons gestorven is. Dit mogen we aan de mensen mee gaan geven. Want er is veel wanhoop in deze wereld. Er is veel hunkering naar echte liefde!
 
We mogen de vlam bij de andere mensen weer gaan laten branden! Als een helder vuur, zodat het eraf fonkelt. De liefde mogen wij aan de mensen geven, zodat de liefde die in hun zelf is, weer wakker wordt. Zodat de vlam als een groot vuur mag gaan branden.
 
In welke kracht doen wij dat? Dat doen wij in de kracht van Jezus en onder leiding van de Heilige Geest. We doen het ook met de kracht van de roep om liefde! En we doen het ook omdat de waarheid gaat spreken als wij die liefde uit gaan delen.
 
Misschien is je eigen vlam wel uitgedoofd. Maar dan is er hoop! De vlam mag dan gedoofd zijn, maar de vlam kun je altijd weer aansteken zodat de vlam weer als een vuur gaat branden. Dit kun je doen door je door de liefde en de hoop van Jezus aan te laten spreken! Laat Jezus liefde, licht en hoop toe in je leven. Als je dat doet, dan gaat je hart echt branden voor Jezus.

En als je hart wel in vuur en vlam staat, deel het uit! Laat je licht schijnen! Je bent bedoeld om te schijnen en te schitteren!


Naar wie heb jij je vuur al laten zien?

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom