Opwekking 3 - Wees blij in de Heer en zing verheugd

Wees blij in de Heer en zing verheugd
Amen, halleluja!
Wees blij in de Heer en zing verheugd
Amen, halleluja!

 

Verheugd, verheugd
Amen, halleluja!
Verheugd, verheugd
Amen, halleluja!


Wat een boodschap: Wees blij in de Heer en zing verheugd! We moeten blij zijn in de Heer! Hoe kunnen we in de Heer blij zijn? We kunnen blij in Hem zijn omdat Hij in ons woont en dat we Zijn kinderen mogen zijn. Het betekent ook dat de Geest je Zijn vreugde geeft. Ik begrijp goed dat je niet altijd blij kunt zijn, maar als de Geest je Zijn vreugde geeft, dan heb je Gods vreugde. Wat voor vreugde is dat dan? Als de Geest je vreugde geeft dan legt Hij iets in je hart waar God blij om is en kun je blij zijn om de dingen waar God blij om is. Je kunt hierbij denken aan de schepping of aanbidding voor Hem. En als je ziet waar God blij om is, dan ervaar je stukje van Gods blijdschap. Hier mag jij dan ook blij om zijn, en samen met God blij zijn.

 

De vreugde van God wordt dan ook je kracht. Als jij vanuit de vreugde van God gaat leven, dan zie je ondanks tegenslagen Gods vreugde waar jij blij om kunt zijn. Als jij op zo’n moment je blik op God gericht houdt dan blijf je beseffen waar God blij om is, waardoor je in die blijdschap kunt gaan staan en daar vanuit kunt gaan leven. Je hebt ondanks tegenslag blijdschap wat je kracht is op dat moment is. En zelfs als je niet blij kunt zijn, zet er je hart op om met je wil er voor te kiezen om wel blij te zijn.
 
Het is goed om eens na te denken van welke dingen jij blij wordt. En welke dingen heeft God je laten zien waar Hij blij om is? Hoe ga jij de blijdschap van God en over God in jouw leven omzetten in je kracht? Als je daaruit gaat leven, dan heb je een vreugdevol leven!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom