Openbaring - De redding van de vrouw

"En aan de vrouw werden twee vleugels van een grote arend gegeven, opdat zij naar de woestijn zou vliegen, naar haar plaats, waar zij gevoed wordt, een tijd, tijden en een halve tijd, buiten het gezicht van de slang." (Openbaring 12:14)

Het is duidelijk dat satan des duivels is. Het Kind, waar hij jacht op maakte is uiteindelijk naar de hemel gegaan en hij ligt op de aarde neergesmeten. Eerst al omdat hij de hemelse strijd verloor en toen verloor hij ook nog eens van dat Kind. En nu het Kind onbereikbaar is gaat hij achter de moeder van het Kind aan. Het blijft iets lastigs om uit te leggen wie precies die vrouw is. Is dat het volk Israël? Maar dan zijn de beelden die volgen wel vreemd, en daarbij heeft Israël Jezus afgewezen. Zijn het de gelovigen op aarde? Dat zou kunnen als het 17e vers niet was gevolgd waar het gaat over de overigen van haar nageslacht.

We zouden ook kunnen denken dat de vrouw letterlijk op Maria slaat, maar dan klopt eerder in het hoofdstuk de volgorde niet, waar het Kind naar de hemel gaat en de vrouw naar de woestijn. Israël blijkt dan toch het meest aannemelijke. Maar dan zou de vlucht van de vrouw niet een bescherming zijn in de woestijn als gelovigen op aarde, maar dan gaat dit over Israël dat niet gelooft en een tijd, tijden en een halve tijd in de woestijn, als beeld van de plaats zonder God, maar daar wel beschermd, blijft wachten tot die tijden voorbij zijn. Israël als nog ongelovig volk en daarom eigenlijk buiten het bereik van satan. Satan kan alleen degenen echt iets aan doen die geloven.

Als dit zo is dan zijn de vleugels van een arend iets van de trouw van God en de bescherming van Israël. Satan is er op uit geweest om dit volk uit te roeien, maar uiteindelijk zal dit niet gaan lukken, want God heeft het volk in de woestijn een veilige plaats gegeven waar het uiteindelijk zal verblijven tot het moment dat de tijden voorbij zijn en Israël, vlak voor het einde van de wereld tot geloof komt.

Het blijkt dus dat zelfs het volk Israël, dat Jezus heeft afgewezen, door God zo beschermt wordt als zouden het gelovigen zijn. Dit is niet op een rijtje te krijgen, maar dit is Gods verkiezend handelen met Israël. De tijd, tijden en een halve tijd, komen overeen met de drieënhalf jaar of de 1260 dagen die al eerder werden genoemd. Ook de heilige stad zou die tijd vertrapt worden, maar tegelijk zouden de getrouwe getuigen van God blijven getuigen. Het beeld van de vrouw, als Israël wijst ons dus op de gehele tijd vanaf de hemelvaart van Jezus tot het einde van de wereld, waarin God ondanks Israël, toch trouw zal zijn aan Israël omdat zij de vrouw is waaruit het Kind is geboren. En satan, hij verliest dus weer, na de hemel en het Kind, nu ook Israël waar hij geen grip op zal krijgen.

Gebed: Jezus, U bent voortgekomen uit Israël en U zult dat volk, hoe ongelovig ook, nooit laten vallen en nooit in de steek laten. Uw trouw over een ontrouw volk is eeuwig groot! Dan geloof ik dat U ons als gelovigen ook zeker zult koesteren als Uw kinderen en is de tijd op aarde geen tijd van alleen machteloosheid, maar waarin Uw trouw er altijd zal zijn.

 

 

 

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu