"Ook werden de graven geopend en veel lichamen van heiligen die ontslapen waren, werden opgewekt." (Mattheüs 27:52)

En Jezus gaf de geest! Of moet je zeggen: “En Jezus gaf Zijn Geest?” Weet je wat er gebeurt als de Man zonder zonden sterft? Dan komt de hele geestelijke wereld in beweging. Dat kan niet anders. Wat denk je dat er gebeurt in het rijk van de duisternis als er een Man sterft zonder zonden. Dan houden ze hun adem in? Ik denk dat het nog veel erger is. Als dat gebeurt, dan vergeten zelfs demonen adem te halen, want het is onmogelijk dat iemand sterft die geen reden heeft om te sterven. De reden dat we sterven zijn onze zonden en die had Jezus niet.

Nu kun je natuurlijk gelijk zeggen dat Jezus wel zonden had, want Hij had de onze op Zich genomen. Zeker, dat klopt. Maar toch als Jezus sterft, gebeurt er echt iets in de geestelijke wereld. Eerst scheurt het voorhangsel van boven naar beneden. Zo heb ik nog nooit een gordijn zien scheuren, dat scheurt normaal van beneden naar boven. Dus of God heeft het Zelf gescheurd om de weg naar het Heilige der heilige open te maken en Zijn Vaderhart open te leggen, of Hij heeft engelen gestuurd om dat te doen. Maar aan de andere kant van de geestelijke wereld gebeurt er ook iets.

De Man zonder zonden komt het dodenrijk in en wat denk je dat dit voor gevolgen heeft? Het dodenrijk was de plaats waar tot Jezus toe de zielen verbleven van degenen die overleden waren. Over dat dodenrijk was een engel van de dood aangesteld en dat was waarschijnlijk een demonische macht. Maar nu komt Jezus het dodenrijk binnen, terwijl elke straf is volbracht. Jezus komt er binnen niet als de Mens met de zonden van de wereld, maar de Mens Die alles volbracht had. Dat kunnen ze in het dodenrijk niet meer handelen. Kijk wat er gebeurt.

Terwijl Jezus Zijn geest geeft, het voorhangsel scheurt en er een aardbeving plaatsvindt, schud het hele dodenrijk op zijn grondvesten en het dodenrijk moet degenen die in Christus ontslapen zijn teruggeven. Jezus komt met Zijn hele hemelse glorie het dodenrijk binnen en de grondvesten van het dodenrijk schudden zo hard dat de aarde beeft en de heiligen staan op.

Het was al eerder gebleken dat het dodenrijk niet het laatste woord had. Jezus had er al drie opgewekt, waarvan Lazarus al echt in het graf lag. Maar nu Jezus alles heeft volbracht, ontploft het dodenrijk. Goede Vrijdag, de dag waarop alles volbracht werd en de weg naar overwinning is opengegaan. We weten niet precies wat er is gebeurd, maar ik geloof dat de aarde en het dodenrijk na deze aardbeving een dag nodig hadden om bij te komen. Het wordt Stille zaterdag. Het lichaam van Jezus wordt begraven, maar Jezus Zelf leeft. Zijn geest die in de handen van Zijn Vader was is niet gestorven, net zoals onze ziel nooit zal sterven. Vader en Zoon zijn weer verenigt in de hemel en het dodenrijk weet dat de macht verloren is.

En dan straks op de Paasmorgen, als Jezus is opgestaan, dan staat de poort open voor iedere gelovige. Geen gelovige zal meer naar het dodenrijk gaan, maar gelijk naar de hemel. Jezus is Overwinnaar, nu al op Goede Vrijdag, want het is volbracht! Het werk is gedaan, de overwinning is binnen en Jezus mag even rusten van Zijn werk. En jij en ik? Wij zullen leven eeuwig.

Gebed: Heer, dank U wel dat U stierf voor mij en daarmee het dodenrijk hebt overwonnen. U maakte mij zonder zonden, zodat de dood nooit meer het laatste woord heeft.

 

 

 

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu