"En terwijl hij onderweg was, gebeurde het dat hij dicht bij Damascus kwam. En plotseling omscheen hem een licht vanuit de hemel." (Handelingen 9:3)

Dat Pasen toch echt realiteit is, daar wil ik vandaag nog ene keer bij stilstaan. Jezus leeft en dat doet Hij echt. Vaak lijkt dat voor ons iets dat echt onzichtbaar is en moeilijk is om tastbaar te kunnen begrijpen. Het is zichtbaar in hoe het leven van Jezus in ons zichtbaar wordt. Paulus zegt: "Niet meer ik leef, maar Jezus leeft in mij." En toch wil ik vandaag nog even de vinger leggen bij een andere manier waardoor Jezus duidelijk maakt dat Hij echt leeft. Het zou kunnen zijn dat je denkt dat dit te ver gaat. Het hangt ook een beetje af welke achtergrond je hebt en in welke theologie je bent groot geworden. Jezus laat Zijn levende werkelijkheid namelijk ook letterlijk zien. 

Ik zou je de vraag kunnen stellen of jij wel eens een echte ontmoeting gehad hebt met Jezus? Nu besef ik dat de één zal zeggen: "Dat kan niet", terwijl een ander zegt dat dit hem helemaal niet vreemd overkomt. Kan dit echt, dat je een letterlijke ontmoeting hebt met Jezus? Als je kijkt in de moslimwereld waar je regelmatig hoort van moslims die tot geloof zijn gekomen na een ontmoeting met Jezus, geeft dat te denken. Soms in een droom of een visioen, maar regelmatig ook dat ze getuigen van een echte ontmoeting met Jezus. Hoe vreemd is dat? Dat is niet vreemd en dat is zelfs uiterst Bijbels. Jezus is bij machte om op die manier je te ontmoeten. Niet dat dit noodzakelijk is, maar laten we het niet uitsluiten en even kijken naar Paulus.

Paulus is op weg naar Damascus, hij heet dan nog Saulus. Hij is van plan om de jonge christelijke gemeente daar te verwoesten en gelovigen gevangen te laten nemen. Maar dan onderweg wordt hij ineens omgeven met een enorm hemels licht. Wat gebeurt daar? Saulus maakt dat dan niet meer precies mee, want hij wordt blind. Hij hoort op dat moment een stem, terwijl de mannen die bij hem zijn niets zien en alleen een stem horen. De levende Jezus ontmoet Saulus hier. En dat kan, omdat de lichamelijke aanwezigheid van Jezus in een totaal andere dimensie is. We zagen dat ook al bij het moment dat Jezus plotseling bij de tien discipelen verscheen. Jezus heeft een geestelijk lichaam in een nieuwe dimensie waarin Hij dus ook werkelijk kan verschijnen als Hij dat nodig vindt. En dit is tegelijk een krachtig bewijs van het feit dat Jezus echt leeft en dat Hij de Overwinnaar is. Later doet Hij dit ook op Padmos bij Johannes. Daar verschijnt Hij en Johannes valt als dood aan Zijn voeten neer. 

Wat net na de opstanding gebeurde is een geestelijk, hemelse realiteit die uiteindelijk niet is veranderd. Als je dit tot je laat doordringen dan zijn deze ontmoetingen in de Bijbel duidelijke bewijzen van Jezus levende werkelijkheid, maar het is net zo goed daarmee ook nu mogelijk dat Jezus een ontmoeting heeft met een mens. Nu ben ik geneigd om te zeggen dat dit niet vaak gebeurt, omdat Jezus door de Heilige Geest in de gelovige woont en wij een Bijbel hebben met het Evangelie en de wil van God, maar tegelijk wil ik daar heel voorzichtig mee zijn. Waarom zou Jezus het nodig hebben gevonden om Saulus op deze manier te ontmoeten? Dat was niet nodig geweest, Hij had ook met een ander verder kunnen gaan, maar toch kiest Jezus voor een ontmoeting. Misschien zijn er momenten waar Jezus weet dat het belangrijker is om iemand te ontmoeten omdat dit op dat moment het meest passend of helpend is.

Jezus leeft en dat bewijst Hij. Het is echt Pasen geworden en het Leven Zelf heeft de dood wel degelijk overwonnen. We zien het niet altijd, maar wij zien, geestelijk en waar nodig letterlijk, Jezus met eer en heerlijkheid gekroond.

Gebed: Jezus een ontmoeting met U, als U mij zo wilt ontmoeten, wil ik U zeker ontmoeten, maar als U met mij een andere weg gaat om mijn geloof te versterken of op een andere manier de relatie met U te verdiepen dan is het ook goed. Dank U wel dat U laat zien dat U leeft, door ontmoetingen en visioenen, door overtuigingen en door de hoop die U in ons hart hebt gelegd.

 

 

 

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu