"Maar voor u die Mijn Naam vreest, zal de Zon van de gerechtigheid opgaan en onder Zijn vleugels zal genezing zijn." (Maleachi 4:2) 

Het is wellicht een beetje lastig om de tekst uit Maleachi te plaatsen in de tijd. En zegt deze tekst dan echt ook iets over Jezus? En als dit zo is, dan wordt het nog wel een lastige tekst omdat we ons dan nog moeten afvragen hoe we deze tekst nu moeten plaatsen. Maleachi is een profeet die aan de ene kant het oordeel aankondigt, maar aan de andere kant ook spreekt over de oordeelsdag. Hij heeft het in hoofdstuk 4 over de grote dag die aanstaande is. Eerder sprak hij in hoofdstuk drie nog over de komst van Johannes de Doper en over de komst van Jezus. 

 

Hier in hoofdstuk 4 gaat het niet meer over de eerste komst van Jezus. Maleachi spreekt over de dag die gaat komen als een brandende oven. Het gaat hier duidelijk niet meer over een dag waarop er nog genade wordt uitgedeeld. Sterker nog, de hoogmoedigen en de goddelozen zullen als stoppels verbranden. Dat is nogal stevige taal die, als je dit tegenwoordig zou zeggen, mensen boos maakt, want zo mag je niet over God denken. Nou, de Bijbel laat zien van wel.  

Maar dan komt er in vers twee een opmerkelijke omslag. De hoogmoedigen en de goddelozen daar is op de dag van het oordeel geen hoop meer voor, maar voor degenen die de HEERE liefhebben wel! Over ons, die God liefhebben, zal de Zon van de gerechtigheid opgaan. Wij zijn door de zonde in de duisternis terecht gekomen. De zon is ondergegaan in ons leven op het moment dat wij zondigden. Maar Jezus heeft gerechtigheid aangebracht en daardoor weer licht in onze duisternis gebracht. 

De Zon komt op, maakt de morgen wakker. Ja, dat zingen wij over de letterlijke zon in de schepping, maar dat kunnen we nog veel beter zingen over Jezus. Vanaf het moment dat jij tot geloof bent gekomen, is het meer en meer licht in je leven geworden. De Zon van de gerechtigheid is begonnen om op te gaan in je leven en de nieuwe morgen is al aangebroken. En natuurlijk gaat het hier over de oordeelsdag, maar tegelijk spreekt Maleachi hier over de Zon van de gerechtigheid, die niet op dat moment ontstaat, maar die op dat moment opgaat over degenen die de HEERE liefhebben. 

God is eeuwig en er is bij God geen eerder of later. De Zon is al begonnen op te gaan. In Gods eeuwigheid is dat vanuit Zijn tijdloze eeuwigheid al begonnen op Golgotha en toen Jezus daarna opstond en dat zal straks volmaakt zijn als deze wereld vergaat. Wij leven in het licht van Jezus, de Zon van gerechtigheid. Wij leven nu al niet meer in het donker, maar wij leven in Zijn licht en onder Zijn vleugels zal genezing zijn. Dat is nu al soms te zien in de tekenen van het Koninkrijk en straks zal het licht van deze Zon iedereen die gelooft volkomen genezen! Nu is het al begonnen en straks zal Jezus dit helemaal afmaken. 

Gebed: Jezus, U bent het licht in mijn leven. U maakte mijn nieuwe morgen al wakker door met Uw eeuwige Zonnestralen in mijn leven te schijnen. Stralen die voor volmaakt herstel en eeuwig licht zullen zorgen.

 

 

 

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu