Man of vrouw naar Gods hart - in Gods kracht

 

"Verder zei David: De HEERE, Die mij uit de klauwen van de leeuw gered heeft en uit de klauwen van de beer, Die zal mij redden uit de hand van deze Filistijn. Toen zei Saul tegen David: Ga heen, de HEERE zij met je!" (1 Samuël 17:37)

 

David kon het niet uitstaan dat die ongelikte beer, die Goliath het lef had om de slagorden van de levende God te honen. Dat volk vluchtte telkens als hij stond te schreeuwen, maar David is heilig verontwaardigd. Wat denkt hij wel. En met dat David eigenlijk niet wegloopt voor deze reus en ook uitspreekt wat hij er van vindt, valt hij eigenlijk op. Weet je, mannen en vrouwen naar Gods hart vallen vaak op, terwijl ze het niet eens bewust zijn. Ze spreken vaak woorden in geloof en vertrouwen en willen niet toelaten dat God gelasterd wordt

 

 

En binnen de kortste tijd staat David voor de koning. David, notabene de opvolger van Saul, die in ongenade bij God was gevallen verschijnt op deze manier op de plaats waar God hem straks wil hebben. De man naar Gods hart, stapt hier de zaal in waar hij straks zelf zal zitten. God brengt hem nu al op een plaats, waar hij bijna onmogelijk leek te kunnen komen. Nadat hij immers gezalfd was, was er helemaal geen mogelijkheid om in de buurt van de troon te komen.

 

En dan komt Saul met een paar vragen. En op zich zijn die vragen terecht, maar tegelijk zouden ze David ook aan het twijfelen kunnen hebben gebracht. Maar één ding valt op: Davids besluit staat vast. Dit gaat hij niet accepteren en hij wil met Gods hulp deze Goliath verslaan. En als hij met de kracht van God een beer kan verslaan, dan kan hij ook deze kerel van zo'n 4 meter verslaan.

 

Het klinkt bijna als hoogmoed, maar dit is wat Gods hart raakt, dit is geloofsvertrouwen in het onmogelijk. Hoe groot de reus ook is, in Gods Naam zullen zelfs bergen zich verplaatsen. En in dat geloof wil David gaan. Nergens blijkt overmoed of een grote mond, het enige dat opvalt is dat hij niet accepteert dat God kleiner gemaakt wordt en dat hij in geloof zal gaan doen wat God wil.

 

Een man of een vrouw naar Gods hart kiest ervoor om te blijven staan voor een reus en de confrontatie met hem aan te gaan. Weglopen is nooit een optie, dan blijft de reus bestaan. En dan moet je eens opletten op welke manier Saul, David de strijd in wil sturen. Met een loodzwaar pantser waar David helemaal niet mee overweg kan. Weet je waar David wel mee overweg kan? Met een slinger en een paar stenen èn het geloof dat God die stenen op de goede plaats laat aankomen.

 

De strijd aangaan met jouw reuzen kan alleen in Gods kracht en op een manier die bij jou past. Het tenue van Saul past helemaal niet en het is ook niet de manier van strijden van David. David heeft elke beer of leeuw verscheurd met zijn handen en in geloof dat God hielp. Dat is een man naar Gods hart, die niet wegvlucht, maar blijft staan en in de Naam van God de strijd aangaat.

 

Gebed: Vader, ik wil niet meer weglopen voor welke reus dan ook, die Uw Naam kleiner maakt en ik kies om met U elke reus te lijf te gaan, zodat uiteindelijk elke reus verslagen zal worden in Uw Naam.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom