Vrouwen in de Bijbel - Hanna

 

"Daarom heb ik hem ook voor al de dagen dat hij op aarde is, aan de HEERE overgegeven; hij is van de HEERE gebeden. En hij boog zich daar voor de HEERE neer." (1 Samuël 1:28)

 

Moeders en kinderen, dat zijn twee dingen die best lastig kunnen zijn. Stel je nu voor dat je dochter met het idee komt dat ze in de gevangenis van Kongo wil gaan werken? Misschien een extreem voorbeeld, maar het is een voorbeeld uit de praktijk. Wat zeg je dan als moeder? En overigens, ook als vader kan dit wel eens heel lastig zijn. Dan zeg je natuurlijk, zonder aarzelen: "Als dit Gods bedoeling is en je weet dit ook zeker, dan mag je met plezier gaan." Of toch niet helemaal? 

Moeders en kinderen, iets dat soms heel lastig kan zijn, zeker als het over loslaten gaat. Misschien mag ik de moeders (en ook vaders) onder ons eens vragen of God je kinderen mag gebruiken op elk terrein dat Hij wilt? Dit vraag is niet eenvoudig, omdat we aan de ene kant niets liever willen dan dat onze kinderen in Gods weg gaan, maar aan de andere kant is loslaten ook echt lastig en ingewikkeld. Maar wat nu als dit van toepassing is op je enige kind dat je hebt en dat dit ook nog eens een kind is dat door een ongelofelijk wonder tot stand is gekomen. Een kind, terwijl zwanger worden niet mogelijk was.

 

Dan zitten we ineens midden in het leven van Hanna. Hanna en Elkana waren met elkaar getrouwd. En Elkana hield ontzettend veel van zijn vrouw. Ondanks dat hij nog een vrouw had, was Hanna de vrouw naar zijn hart. Ze kreeg altijd net iets meer. En toch kon Hanna haar man niet geven wat ze zo graag zou willen: Een kind. Wat een verdriet in dat huwelijk. Als vrouw niet zwanger kunnen worden, en zeker in die tijd, was een schande en er bleef van je zelfwaarde niet veel meer over.

 

Maar als Hanna dat haar nood bij God brengt in de tempel spreekt de priester Eli een krachtig woord van God waarin hij zegt dat ze zal ontvangen naar wat ze heeft gebeden. En je kunt van Eli zeggen wat je wilt, hierin was hij goed afgestemd op God. En als je dan leest wat Hanna belooft als Samuël is geboren, dan kunnen wij elkaar de vraag wel stellen, als je kinderen mag hebben ontvangen, of wij onze kinderen op dezelfde manier willen afstaan aan God zoals Hanna deed.

 

Haar zoon was uiteindelijk niet haar zoon, maar hij was slechts ontvangen van God om voor God te leven. En Hanna wijdt haar zoon direct toe aan de dienst van God. Alle dagen van zijn leven is Samuël bedoeld voor God! Dat zal niet betekenen dat alle kinderen in de tempel gebracht moeten worden, maar ben jij beschikbaar om je kind ruimte te geven om helemaal voor God te leven? Gewoon omdat je zo dankbaar bent dat God je met kinderen zegende!

 

En als je alleen bent of getrouwd en geen kinderen hebt, dan wil ik je vandaag zeggen dat God je gedachten kent. Soms begrijpen we Gods weg niet, maar uiteindelijk gaat God ook met jou Zijn bijzondere weg en probeer je daar op te richten!

 

Gebed: HEER, vandaag wil ik bidden voor alle kinderen zodat ze mogen toegewijd zijn aan U en ik wil bidden voor iedereen die kinderloos is gebleven en degenen die niet een huwelijk hebben ontvangen. Laat U hen zien wat Uw plan is met hun leven en laat hen zien dat hun leven niet van minder kwaliteit is.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom