Blokkades voor Gods kracht

 

"En Hij kon daar geen kracht doen, maar Hij legde slechts enkele zieken de handen op en genas hen." (Markus 6:5)

 

De laatste tijd blijft bij mij telkens de vraag hangen waarom er soms zo weinig tekenen van Gods kracht, op sommige plaatsen gebeuren. Wat voor blokkades zijn er waardoor de kracht van God niet doorwerkt. Waarom is het dat als de schaduw van Petrus op mensen valt, dat ze zelfs genezen en waarom is de kracht van God in onze tijd niet in die mate aanwezig? Het zijn een paar vragen waar je heel snel op kunt antwoorden en zeggen: "Dat is aan God" of "Dat was vroeger, maar nu niet meer." Ondertussen heb ik ook leren zien dat dit wel een heel makkelijk antwoord is.

Door de tijd heen heb ik steeds meer gezien dat God niet is veranderd en nog steeds wonderen en tekenen doet. Niet voor niets zendt Jezus ons de wereld in om op zieken de handen te leggen, niet voor niets gebeuren er soms, als je met mensen bidt, hele bijzondere dingen. En toch, lijkt het soms zo minimaal. Er zijn momenten dat ik er veel meer van zie, op bepaalde bijeenkomsten gebeuren er bij velen wonderen en toch gebeurt er ook heel vaak niets.

 

Iemand zei pasgeleden: "Als je er vanuit gaat dat God grote wonderen doet, denk je dat je de Heilige Geest naar je hand kunt zetten." Maar kunnen wij zeggen dat God niet zou willen dat er wonderen gebeuren? En ik ken alle ja-maars. Natuurlijk moet het om Gods eer gaan, maar zou het daar bij Jezus niet om gegaan zijn? En waarom zegt Jezus tegen degenen die geloven dat ze dezelfde dingen zullen doen als Hij?

 

Het is heel makkelijk om te zeggen dat God tegenwoordig geen wonderen meer doet, want dan hoeven we er immers niets mee. Het is heel makkelijk om kritisch te zijn over de tekenen van het Koninkrijk. Maar ik geloof dat als we heel goed het Evangelie lezen, dat Jezus ons iets schokkends leert. Hij zet ons met alle argumenten gewoon met twee benen op de grond en Hij zegt: "Dat de tekenen van het Koninkrijk ontbreken komt door redeneren en ongeloof."

 

Zegt Jezus dat echt? Nou, Jezus laat zien wat er gebeurt in Nazareth. Hij heeft daar gepreekt en wat gebeurt er dan? Ze twijfelen aan Jezus. Ze twijfelen er aan dat wat Hij zegt wel echt waar is en ze slaan aan het redeneren: "Nee, dit is de zoon van Jozef en Maria, die stelt niets voor." Dat is ongeveer hetzelfde als redeneren: "Nee, Jezus doet dat nu niet meer, dat was vroeger."

 

Als er één ding is waardoor Gods kracht wordt beperkt, dan is het wel door redeneren, door praten, door ons denken, door onze eindeloze theologiën. Het maakt God krachteloos om met Zijn Geest te werken. We komen maar weinig momenten tegen dat Jezus niet kan werken of dat een wonder niet kan plaatsvinden. Uiteindelijk is het altijd ongeloof van degenen die er omheen staan. Uiteindelijk ongeloof van de kerk. Als Jezus je iets wil leren is het dat je heel eenvoudig stopt met jouw manier van denken en redeneren en gewoon doet wat Jezus zegt.

 

Gebed: Heer, ik verlang naar meer kracht van Uw Geest in de kerk, door de bedieningen heen. Nooit meer wil ik redeneren in plaats van gehoorzamen! Wat U zegt is waar en zal ik doen, zelfs als mijn gedachten anders denken.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom