“En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word innerlijk veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke en volmaakte wil van God is.” (Romeinen 12:2)

Het wordt tijd om het thema van wie je in Christus bent af te ronden. De vraag die blijft liggen is hoe je dit kunt vasthouden. Alle waarheden die we hebben overdacht zijn prachtig, maar hoe kun je nu in deze waarheden blijven staan? Het is makkelijker om jezelf een zondaar te noemen op het moment dat het fout gaat, dan dat jij jezelf een heilige noemt die nog zondigt.

De enige manier om deze waarheden vast te houden is om deze werkelijk te geloven. En geloven, je toe-eigenen wat je in Christus hebt ontvangen is niet altijd eenvoudig. Paulus zegt dat we niet aan deze wereld gelijkvormig moeten worden. Onze godsdienst is dat we ons hele lichaam toewijden aan God. En als we ons toewijden aan God, zeggen we ‘amen’ op al Gods waarheden.

De wereld om ons heen gelooft in de leugens van de duisternis. De gezindheid van de wereld en het ongeloof is dat ze lijken op hem die het denken en de gezindheid voedt. Word daar niet gelijkvormig aan. Paulus zegt dat we ons denken moeten vernieuwen. Het woord dat vertaald wordt met ‘gezindheid’ heeft alles te maken met je denken. In je gedachte krijgt de leugen de kans je om leven te gaan beheersen.

Bedenk dat satan met zijn leugens de grootste kans krijgt door je te laten geloven in zijn leugenachtige woorden. Op het moment dat de leugen in je gedachten binnenkomt, gaat het via je gevoel naar je gedrag en door je gedrag naar je gewoonte en uiteindelijk zit je er aan gebonden. Je gedraagt je immers naar wie je bent en niet andersom. Laat daarom Gods waarheid toe in je gedachten, spreek Gods waarheden hardop over je leven uit. Dan komen Gods waarheden in je gevoel en in je gedrag tot uiting. Vernieuw daarom je denken, besef welke leugens in gelooft. Ik kom mensen tegen die zich waardeloos vinden, maar het is een leugen. Voor God ben jij waardevol, geliefd en gewild. Pas die waarheden toe in je leven.

Op het moment dat je leugens hebt toegelaten, laat deze leugens aan het licht komen door Gods waarheid. Word je bewust van leugens, heb er berouw over dat je deze bent gaan geloven, belijdt ze voor God en bekeer je ervan. En uiteindelijk kom je los en word je van al deze leugens bevrijdt.

De goede en volmaakte wil van God, ligt opgesloten in al Zijn beloften en waarheden. Wortel in het woord en laat Gods waarheid je vrijmaken. En hoe meer je Gods woorden en waarheid gaat toelaten, hoe meer leugens in je denken je ontmaskert en er afstand van neemt, hoe meer het mogelijk is om in je nieuwe identiteit te leven. Leef voluit uit wie je bent in Christus. Wees hierin gezegend en draag het zegenend uit!

Gebed: Vader God, Uw waarheid zal mij altijd vrijmaken! Laat mij zien welke leugens mijn denken nog steeds bepalen. Ik wil elke leugen onder Uw gezag brengen, zodat Uw waarheid mij meer en meer vrij zal maken. Elke leugen is twijfel aan U.

 

 

 

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu