Durven gaan in geloof (4)

 

"Petrus zei echter: Zilver en goud heb ik niet, maar wat ik heb, dat geef ik u: In de Naam van Jezus Christus de Nazarener, sta op en ga lopen." (Handelingen 3:6)

 

De kant van Petrus hebben we de afgelopen dagen wel bekeken. Maar er is ook nog een andere kant. De kant van de verlamde man. Stel je voor dat deze verlamde man het symbool is van jouw situatie. Misschien ben je niet letterlijk verlamd, maar verlamd jouw situatie wel je leven. En dan komt er een Petrus voorbij. Wat zou jij willen dat hij doet? Ja, natuurlijk kun je bedenken wat er allemaal in deze geschiedenis gebeurd en heel wenselijk antwoorden met: "dat ik weer gezond word." Dat klinkt heel netjes, maar is de praktijk van ons leven ook zo?

 

 

Als je eerlijk in de spiegel kijkt, ligt het toch vaak wel heel anders. Weet je wat ik bijzonder vind? Dat die verlamde man, als Petrus hem zijn hand toesteekt, dat hij die hand aanpakt en zich op zijn voeten laat zetten. Die man had geloof nodig om te kunnen gaan ervaren dat zijn enkels weer sterk werden. Voglens mij zou ik gedacht hebben: "Je kunt mij wat, Petrus, maar zo gek ben ik niet dat met ene zin ik zou denken dat ik kan staan.

 

Wat geloof jij, in jouw moeilijke situaties van de kracht van Jezus. Het uitspreken over het leven van iemand anders is het ene, maar het andere, als het over jou gaat, hoe ervaar je dan je geloof? Of moet je soms eerlijk zeggen dat je tevreden bent met een tijdelijke oplossing waardoor het voor vandaag in ieder geval weer leefbaar is? Doe dan maar zilver en goud, want meer hoop, dat is teveel gevraagd. Dat is ongeveer hetzelfde als dat we God vragen om kracht, terwijl Hij genezing wil geven. 

 

Ik weet niet wat jouw situatie is, ik weet ook niet hoe het jou verlamd, maar ik wil dit tegen je zeggen dat hoe je situatie ook is, er kracht is in de Naam van Jezus. Geen kracht om kracht te geven alleen, maar kracht om werkelijk jouw situatie totaal te veranderen. Er is kracht, wonderbare kracht in het bloed van Jezus. Besef jij dat jij niet hoeft te berusten in jouw situatie of in jouw diagnose, maar dat jij je uit mag strekken naar de Naam Die hoop geeft, waar geen hoop meer is overgebleven?

 

Besef jij dat jij je mag vastgrijpen aan het moment dat Jezus wordt verbonden aan jouw situatie. Dan gaat er werkelijk iets gebeuren. En misschien had deze man echt niet veel geloof, maar hij sloeg de hand van Petrus niet weg op het moment dat Petrus de verlamde man afstemd op Jezus. In de rol van Petrus kun je nog weglopen als er niets gebeurd en denken: het was Gods tijd nog niet. Maar in de rol van die verlamde man, dan gaat het om jezelf. Daar kun je niet voor weglopen, dan komt het geloof er echt op aan. Maar hoe jouw situatie ook is, deze geschiedenis laat zien dat er hoop is, ook als alle hoop is verdwenen. Jezus, hoop voor jouw leven!

 

Gebed: Jezus, als het over mijn situatie gaat, wil ik toch geloven dat U er iets in kunt veranderen. Ik sterk mij uit naar het onmogelijke, omdat U laat zien dat alles mogelijk is.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom