"En allen die op de aarde wonen zullen het aanbidden, althans van wie de namen niet zijn geschreven in het boek van het leven van het Lam Dat geslacht is, van de grondlegging van de wereld af." (Openbaring 13:8)

De grote vijand van God is er op uitgegaan om de overigen van het nageslacht van de vrouw te vervolgen en Johannes stond op het zand bij de zee en zag een beest uit de zee opkomen. Satan staat op tegen de gelovigen over de hele aarde. En het beest dat uit de zee opkomt is een verschrikkelijk beest, het ziet er niet uit en het is een monster. Hij blijkt zeven koppen te hebben en tien horens. Hij ziet er net zo verschrikkelijk uit als de draak uit het vorige hoofdstuk, maar hij is het niet, ondanks de overeenkomsten.

Er staat van dit beest dat de draak hem kracht, zijn troon en grote macht gaf. Hij is in ieder geval helemaal geïnspireerd door de draak. Het is wel lastig om precies te begrijpen wat dit voor een beest is. Hij blijkt ronduit godslasterlijk te zijn in zijn voorkomen, maar ook in zijn spreken en het blijkt dat de hele wereld voor hem buigt. De enige die niet buigen zijn degenen die in het boek van het leven van het Lam zijn opgeschreven. Alleen de gelovigen zullen niet buigen voor dit beest.

Wat verder opvalt is dat ook hij 42 maanden ofwel 1260 dagen, een tijd, tijden en een halve tijd, drieënhalf jaar, zijn werk mag doen. Al eerder zeiden we dat dit waarschijnlijk de hele tijd is van hemelvaart tot wederkomst. Er blijkt dus, midden in de tijd na hemelvaart heel veel te gebeuren dat die hele tijd doorloopt. Er is bescherming voor de gelovigen, het getuigenis van God gaat door, maar satan gaat ook door. Dit hoofdstuk is nog steeds de verheldering van wat er op de achtergrond van de geschiedenis speelt en het heeft niets te maken met het allerlaatste van de wereldgeschiedenis. 

Later komen we dit beest nog een keer tegen. Dan wordt duidelijk dat dit beest gaat over 7 koningen en 10 koningen. Van die eerste zeven koningen, de zeven koppen, zouden er al vijf zijn geweest, eentje is er en eentje moet nog komen. Welke rijken dat zijn geweest is niet precies duidelijk en dat moeten we ook zo maar laten, want we zouden van alles kunnen invullen, waarvan niets zeker is. Wel is duidelijk dat die tien horens ook tien koningen zijn die nog moeten komen. En die zullen maar een uur regeren, ofwel, een zeer korte tijd, maar wel een heftige tijd.

Het zullen de heersers zijn van de tussentijdgeschiedenis die godslasterlijke dingen zullen spreken en zullen doen. En de hele ongelovige wereld zal er voor aanbidden. Het is wel wat we zien in onze tijd, aanbidding van alles waarmee God aan de kant wordt gezet. Koningen en wereldheersers die God verachten en hun eigen koninkrijken bouwen. En zelfs de heiligen op aarde zullen overwonnen worden. Dit zou alles te maken kunnen hebben met vervolging. Maar één ding: wij aanbidden Jezus, ook en juist midden in deze tijd waarin satan zijn wereldbeheersers inspireert. En wij beseffen dat er niets vreemds gebeurt, maar dat alles klopt wat God heeft gezegd.

Gebed: Jezus, ik aanbid alleen U! U alleen en al die wereldbeheersers, alles van dat beest uit de afgrond, ik buig er niet voor! En ik dank U dat het niet eens kan, want U hebt mijn naam opgeschreven in Uw boek.

 

 

 

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu