Welke keus maak je?

 

"En hij zei: Gezegend bent u door de HEERE, mijn dochter! U hebt met deze laatste blijk van goedertierenheid van u de eerste nog overtroffen, doordat u geen jongemannen nagelopen bent, geen arme en geen rijke." (Ruth 3:10)

 

Wij hebben een keus wie wij achterna lopen. Wij kunnen er voor kiezen om voor het geld te leven, wij kunnen er voor kiezen om voor een ander te leven en alles er aan te doen om door iedereen aardig gevonden te worden, we kunnen kiezen om voor erkenning van de ander te leven of voor een geweldige carrière. Wij hebben die keus gekregen, net zo goed als dat je de keus hebt om voor Jezus te leven. Het is maar net waar je hart ligt en wat je diepste verlangen is. Ruth had op dezelfde manier ook een keus. Ruth kon kiezen om een man te zoeken die jong en rijk was en toch koos zij totaal anders.

 

 

 

En dat is wat Boaz opvalt. Ruth had een keus kunnen maken voor de leukste man van het dorp. Maar Ruth heeft een andere keus gemaakt. Die keus begon eigenlijk al op het moment dat ze Naomi niet in de steek wilde laten en ze de keus maakte om het volk en de God van Israël te gaan dienen. Ze was trouw aan haar schoonmoeder. Dat was Boaz al eerder opgevallen en daarvoor had hij haar op een bijzondere manier bemoedigd. Maar de stap die Ruth nu zet, dat is een hele grote stap verder.

 

Ruth wilde niet alleen voor Naomi zorgen, maar ze wilde zelfs haar keuze voor een tweede huwelijk laten afhangen van het belang om de geslachtslijn van Elimelech te behouden. Met andere woorden, Ruth wilde die man zoeken waardoor Elimelech toch nageslacht zou kunnen krijgen via de regeling die God had ingesteld van een losser. Uiteindelijk koos Ruth voor de mogelijkheid dat uit de geslachtslijn van Elimelech de Messias geboren zou kunnen worden. Zij zette haar belang helemaal aan de kant voor het belang van Noami en haar hele schoonfamilie. En dat ziet Boaz. Ruth had hele mooi mannen na kunnen lopen, rijke of arme mannen, het had allemaal gekund, maar Ruth koos ervoor om bij de losser van de familie, Boaz aan te kloppen.

 

En dit is nu precies waar ook wij een keus in hebben. Ja, wij krijgen van God de kans om de verkeerde keuzes te maken. En ja, wij kunnen voor eer, aanzien en geld kiezen. Maar het is uiteindelijk niet de keus waarin wij gezegend zullen worden. Als je wilt leven voor de erkenning van mensen, dan mis je de erkenning van Jezus en wat heb je dan? Zou Ruth gelukkig geworden zijn op een andere manier? Zij zal nooit zo gezegend zijn geweest als op deze manier. En moet je veel loslaten als je niet voor deze wereld kiest? Ja, zeker wel. Maar de zegen om Jezus na te lopen zal veel groter zijn dan dat wat de wereld ons zal bieden. Je bent gezegend als je niet de rijkdom van deze wereld naloopt, maar in Jezus niet alleen je grootste liefde ziet, maar ook dat wat het belangrijkste is.

 

Gebed: Jezus, deze wereld kan mij niet meer bekoren vanaf het moment dat ik al mijn vreugde in U heb gevonden. Ik kreeg van U andere keuzes en U gaf mij de ruimte, maar toch wil ik niemand anders dan Jezus alleen.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom