Jezus komt spoedig

 

"En zie, Ik kom spoedig en Mijn loon is bij Mij, om ieder te vergelden zoals zijn werk zal zijn. Ik ben de Alfa, en de Omega, het Begin en het Einde, de Eerste en de Laatste." (Openbaring 22:12 en 13)

 

We naderen het einde van de Bijbel, het einde van het geschreven Woord van God. En hoe zou dat anders afgesloten moeten worden, na zo'n heftig Bijbelboek als Openbaring, dan met krachtige bemoedigingen en nog een paar waarschuwingen. Er is een waarschuwing. Jezus is onderweg en Hij komt spoedig. En ik denk dat we dit laatste gedeelte van het Bijbelboek niet moeten zien als een aansporing voor de gelovigen die nu nog zijn overgebleven en dat alles nu achter de rug is. Dit laatste gedeelte is, nadat alles is gezegd en voor iedereen duidelijk is wat de toekomst is, nu een oproep voor iedereen!

 

 

 

Jezus komt spoedig. Het duurt echt niet lang meer, zeker niet als wij kijken in welke tijd wij leven. En heb er erg in, als je Jezus niet kent als je persoonlijke Verlosser, dan komt Hij om te vergelden naar je werk. Dan komt Hij en kijkt Hij naar je leven en beoordeelt Hij je in het licht van Zijn Woord. En dan is het oordeel bij voorbaat al geveld. Zo eenvoudig is het. Hij is de Eerste en de Laatste, er is dus geen moment geweest dat Hij er niet geweest is en dus heeft Hij ook van jou leven niets gemist. Dit zijn niet echt waarschuwende woorden die ik vaak schrijf, omdat ik vooral schrijf voor gelovigen die in geloof willen groeien. Toch geloof ik dat het nu belangrijk is, dat ik lezers waarschuw die wel als gelovigen door het leven willen gaan, maar dreigen om straks voor een dichte deur te staan. Jezus komt spoedig, wees er klaar voor!

 

En de andere kant, we begonnen de studie over Openbaring met de stelling dat ik geen eindtijdangst wilde opzetten. Angst gijzelt en dat kan nooit de bedoeling geweest zijn van God. En nu we aan de afronding bezig zijn, hoop ik dat je kunt zeggen dat het niet om angst is gegaan, maar om feiten die staan te gebeuren, met daar dwars doorheen de komst van je Bruidegom! En Jezus komt spoedig. Hij komt om te vergelden, ook om te vergelden wat jou aan onrecht is aangedaan omdat jij blindelings Jezus wilde volgen.

 

Het wachten duurt niet lang meer. Jezus vraagt niet om een escape-geloof. Een geloof wat de tijd waarin we leven zat zijn en daarom maar verlangen naar Zijn komst. Dat is een egoïstisch verlangen, want zolang Jezus er nog niet is, hebben we een boodschap voor de wereld! Verlangen om alleen verlost te zijn van alle ellende is geen verwachten van Jezus. Maar als we Hem verwachten, dan verlangen we om elke minuut op aarde te gebruiken voor Hem en zien we tegelijk uit naar de komst om Hem de eeuwige glorie te brengen. Al zou de hemel niet heerlijk zijn, dan nog willen we Hem daar eindeloos eren en dienen! Het loon neemt Jezus mee, als Hij komt. Het loon wat Hijzelf verdiende en wat Hij uitbetaald aan Zijn gelovigen: gerechtigheid en heiligheid en daardoor volmaakte vrijspraak.

 

Gebed: Jezus, bewaar mij ervoor dat ik alleen deze wereld wil verlaten om mijzelf. Laat mijn leven een leven zijn voor U en laat mijn verwachten, verwachten zijn voor U. Laat het mij alleen om U gaan.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom