Jezus is... jouw Bruidegom

 

"En ik, Johannes, zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, neerdalen van God uit de hemel, gereedgemaakt als een bruid die voor haar man sierlijk gemaakt is." (Openbaring 21:2)

"Kom, ik zal u de bruid, de vrouw van het Lam, laten zien. En hij voerde mij weg, in de geest op een grote en hoge berg en liet mij de grote stad zien, het heilige Jeruzalem, dat neerdaalde uit de hemel, bij God vandaan." (Openbaring 21:9b en 10)

 

Weet je Wie Jezus is? Deze waarheid die we lezen in Openbaring 21 is misschien wel de mooiste, de meest heerlijke, voor ons het meest verwonderlijke! Al die andere dingen die we al overdacht hebben, raken jou niet zo, zoals deze beschrijving die Johannes geeft van Jezus. Deze beschrijving raakt, als je dat durft toe te laten jouw hart! Want weet je Wie Jezus is? Jezus is jouw Bruidegom!

 

 

 

Hier in Openbaring staat niet zomaar iets. Er zijn van die liedjes die gaan over het nieuwe Jeruzalem en toen ik ooit echt ging lezen wat er hier in Openbaring staat dan heb ik toch wel wat moeite met die liedjes over straten van goud die net doen alsof het over een letterlijke stad gaat. Het gaat hier in Openbaring 21 namelijk niet over een stad van steen. Het gaat hier in Openbaring 21 over de bruid van het Lam! Wie het Lam is, is wel duidelijk in Openbaring, dat is Jezus. En de stad die hier symbolisch neerdaald met de naam Jeruzalem is de bruid van het Lam.

 

Dan begrijp je natuurlijk wel dat dit niet een letterlijke stad kan zijn. Jezus heeft geen stenen stad als bruid, maar Jezus heeft Zijn Kerk als bruid. Of zo je wilt: Jezus heeft jou als gelovige als Zijn bruid. En dan ziet Johannes deze geestelijke stad neerdalen als een sierlijk gemaakte bruid. Heiliging in ons leven maakt ons sierlijk voor onze Bruidegom! Leven in overeenstemming met Gods verlangen heeft tot doel dat we straks echt klaar zijn voor de bruiloft van het Lam en op die bruiloft van het Lam zullen wij geen gasten zijn, daar zullen wij geen toeschouwers zijn, maar daar mag jij de bruid van Jezus zijn. En dat betekent dat Jezus jouw Bruidegom is!

 

En besef je wat dat betekent? Jezus laat Zich niet uithuwelijken, echt niet. Jezus heeft Zijn geliefde bruid gekozen! Jou, Hij heeft jou uitgekozen als Zijn bruid. En die geestelijke stad Jeruzalem is de verzameling van alle gelovigen, de bruid van het Lam.

 

Weet je, Jezus zegt vandaag tegen jou als gelovige: "Jij bent Mijn geliefde!" Hij zegt: "Jij bent degene waar Ik alles voor heb gegeven omdat Ik jou als Mijn bruid wil trouwen. Niet voor een tijdje tot de dood ons scheidt, maar Ik wil je eeuwig tot Bruidegom zijn." Hoe heerlijk is dat, dat Jezus dit zegt tegen jou! Ik zie zo uit naar de dag dat Jezus terugkomt en ik in Zijn armen mag vallen. Jezus is niet alleen een Naam, Hij is niet iets vaags dat wel op aarde is geweest, maar nu geen rol meer speelt. Jij hebt verkering met Jezus en in de hemel zit Jezus te wachten op het moment dat Zijn Vader zegt: "En nu mag Jij trouwen met Jouw bruid!"

 

Gebed: Jezus, U bent mijn Bruidegom, U hebt mij zo lief dat U mij eeuwig in Uw nabijheid wil en op de meest intieme manier met mij wil omgaan. Ik verlang meer en meer naar U en ik wil sierlijk zijn op de dag van Uw wederkomst.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom