Jezus is... Geneesheer

 

"En Hij genas er velen, die er door allerlei ziekten slecht aan toe waren, en dreef veel demonen uit, en Hij liet de demonen niet toe te spreken, omdat zij Hem kenden." (Markus 1:34)

 

Jezus heeft de consternatie in de synagoge achter Zich gelaten. Er zal nog wel een poosje zijn nagepraat, want bevatten konden ze het niet dat zelfs de demonen aan 'Deze' onderworpen waren. Dat was nog niet eerder op deze manier vertoond. Niets konden de demonen doen, zonder dat Jezus hen dat toestond. Maar net de chaos in de synagoge achter Zich gelaten hebbend, komt Hij eerst in het huis van de schoonmoeder van Petrus. Deze vrouw was ziek, ernstig ziek. Er wordt gesproken over koorts.

 

 

De vorm van koorst die deze vrouw had, was zo ernstig dat ze er normaal aan overleden zou zijn. Toch lijkt deze ziekte ook voor demonen te zijn veroorzaakt. In de andere Evangeliën lezen we namelijk dat Jezus de ziekte bestrafte. Wellicht was er voor de omstanders geen verschil tussen ziekte en ziekte, maar Jezus ziet het onderscheid wel degelijk. Maar wat er dan gebeurt maakt nog meer duidelijk Wie Jezus is.

 

Nadat de schoonmoeder van Petrus genezen is, brengen ze ook allen die er door ziekten slecht aan toe waren. Demonen was het ene en dat is heel logisch, want daar zitten de personen van demonen achter, maar ziekte is een ander verhaal. Maar Jezus' Koninkrijk is ook een Koninkrijk waar ziekte niet thuishoort. En een koning zoekt het beste voor zijn onderdanen. Koning Jezus dus ook, sterker nog, Hij kan nog veel meer dan een aardse koning. Jezus komt met een echt Koninkrijk dat volmaakt zal zijn zoals God het bedoelde bij de schepping. Daarom is Jezus ook geneesheer.

 

Hij geneest elke zieke die bij Hem komt. En nu dan? Jezus is nog steeds onze Geneesheer. En dat moeten we maar even tegen elkaar zeggen. Wij vertrouwen zo makkelijk op onze medicijnen en op onze doktoren, maar Wie is eigenlijk onze Geneesheer? Jezus zit op de troon en Hij regeert over hemel en aarde? En natuurlijk is onze wereld onderworpen aan de gebrokenheid, maar Jezus heeft ook door Zijn striemen onze genezing verdiend. Het is nu mogelijk dat er Koninklijke genezing plaatsvindt. En ja, we blijven nog steeds in een gebroken wereld leven, maar iedereen die in Jezus gelooft heeft de genezing wel ontvangen, net zoals we in Christus heilig zijn en toch nog zondigen. Wanneer we de genezing daadwerkelijk ontvangen, bepaald God, nu of in de eeuwigheid. Maar tegelijk was en is Jezus onze Geneesheer. Dat laat Jezus ons zien door de wonderen die Hij doet.

 

Waarom zouden we ons laten weerhouden om dit ook nu nog steeds te geloven. Niet dat doktoren overgeslagen moeten worden en medicijnen vergeten zouden moeten worden, maar mag Jezus ook nu als Geneesheer de eerste plaats krijgen bij elke kwaal en ziekte? Jezus is nog steeds Dezelfde, ook al is Hij nu niet meer op aarde, maar daarom heeft Hij elke zalving van Hemzelf op de gelovigen gelegd zodat wij in Zijn Naam nog steeds worden gevraagd om Zijn wonderen te geloven.

 

Gebed: Jezus, U bent mijn Geneesheer en daarom zijn mijn ogen op U! Elke kwaal en elke ziekte, daarvoor richt ik mij tot U en ik vraag U om mij te laten zien waar ik in Uw Naam wonderen mag verwachten.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom