God is liefde

 

"Wie niet liefheeft, kent God niet, want God is liefde. Hierin is de liefde van God geopenbaard, dat God Zijn eniggeboren Zoon in de wereld gezonden heeft, opdat wij zouden leven door Hem." (1 Johannes 4:8 en 9)

 

Eén van de meest mooie teksten uit de Bijbel staat in dit hoofdstuk van de brief van Johannes, maar tegelijk is het ook één van de meest gewraakte teksten uit de Bijbel. Want is God liefde? Is God liefde? Wat is er aan liefde te zien als je in deze wereld om je heen kijkt? Wat is er voor liefde van God te zien als je geliefde een uitslag van de dokter krijgt, die alleen maar wijst op spoedig sterven? Is dat de God Die liefde is. En moeten wij elkaar liefhebben omdat God liefde is?

God is liefde, maar bij velen slaan de stoppen door als je dit zegt. En soms lijkt het nog wel gerechtvaardigd ook. Maar laten we eens eerlijk zijn. Stel je nu voor dat een rechter een moordenaar veroordeelt tot levenslang, is dat dan een reden om te zeggen dat die rechter een bruut is? Nee toch, dat ligt toch aan die moordenaar dat hij straf krijgt? Is God de oorzaak van de ellende op deze wereld? Wat heeft God aan deze ellende gedaan dan? Als God ellende tegenhoudt is dat hooguit genade, maar God is niet de oorsprong van het kwaad in deze wereld. De standaard zou moeten zijn dat we allemaal al lang dood waren geweest, want als we zouden zondigen, dan zouden we sterven. Dat was de boodschap. En is een vader die zijn zoon geen straf geeft, een liefdevolle vader? Overtreding zonder straf dat is pas liefdeloos, dat is keihard en wat is er dan nog voor betrouwbaarheid over bij zo'n vader die over zich laat lopen?

 

God is liefde, dat is Hij wel. Want de hele wereld hebben wij in de ongeluk laten storten en wat gaat God dan doen? Ondanks wat wij doen, met alle gevolgen van dien, kiest God er voor om Zijn Zoon in de wereld te sturen om ons door Hem te laten redden. Want dat God liefde is, is geopenbaard in het feit dat God Zich voorover boog naar ons toe en Zijn Zoon de wereld in stuurde om uiteindelijk daar te sterven. God is liefde, niet omdat Hij het kwaad allemaal zou voorkomen moeten, maar God is liefde omdat Hij de straf die het gevolg was van onze zonden, op Zichzelf nam en Zelf de straf ging dragen voor ons.

 

God is liefde, dat is niet iets dat we mogen toepassen om dat wat er om ons heen gebeurt als het gaat over lijden in deze wereld. God hoefde helemaal niets te doen, maar uiteindelijk deed Hij alles: Hij herstelde de zonden door Zichzelf te geven. We kunnen alleen maar zeggen dat God liefde is en dat alles wat we meer krijgen dan de dood, het bewijs is dat God liefde is en uiteindelijk is het grootste bewijs is dat God Zelf Zijn Zoon gaf voor jou en mij. Gods liefde is zichbaar in dat wij het leven krijgen door de dood van Jezus!

 

Gebed: Vader, ik kan alleen maar zeggen: U bent liefde. U bent liefde. U bent liefde! Er is geen enkele reden om iets anders te geloven en te belijden. U bent liefde.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom