"En hij zei tegen Hem: Als ik dan genade gevonden heb in Uw ogen, geef mij dan een teken dat U het bent Die met mij spreekt." (Richteren 6:17) 

Heb jij er wel eens over nagedacht wat jij voor een teken zou willen hebben van God? Ik hoor wel eens van mensen die willen graag een briefje op hun nachtkastje. Ik hoor ook wel eens van mensen die zeggen dan gewoon van: "je moet God gewoon vertrouwen en je mag niet om een teken vragen." Maar kun je zo makkelijk je er vanaf maken? Je zou er maar voorstaan zoals Gideon.

 

Je moet je even bedenken dat er een man naar je toe komt terwijl je in oorlogsgebied bent. Je durft niets meer dan alleen vluchten en daar houdt het mee op. Die man die naar je toekomt zegt dat hij een engel van God is. Zo ziet hij er niet bepaald uit, het is een gewone man. En deze man zegt dan tegen je, terwijl de kanonnen bulderen dat jij een strijdbare held bent en dat jij die machtige vijand gaat overwinnen. En hij zegt erbij dat God met je zal zijn en dat Hij je zendt. En dan lijkt het er op dat die man gaat vertrekken en jou, met deze boodschap alleen achterlaat. Vervolgens sta jij op en dan ga jij even die hele grote vijand te lijf? 

Weet je wat ik zou doen? Ik zou tegen die man zeggen: "Heel mooi dat u dat denkt, maar ik denk toch dat het zo niet is. Wie zegt mij dat God met mij zal zijn en dat Hij mij zendt?" Ik zou in ieder geval niet gelijk bedenken dat dit allemaal klopte. Sterker nog, ik zou er niets van geloven. Elke man op deze wereld zou wel met zo'n boodschap kunnen komen. Ik zou echt een bevestiging van God moeten hebben en het liefst gewoon een duidelijk teken, om dit te geloven. Ik wil best geloven dat God mij op een grootse manier wil gebruiken, maar dan moet ik wel heel zeker weten dat ik in Gods weg ga. Ik zou om een teken vragen, net als dat Gideon doet. 

De opdracht van Gideon is enorm en eigenlijk menselijkerwijs gesproken onmogelijk. Het is gewoon niet mogelijk dat zo'n eenvoudige boerenjongen zo'n opdracht zou aankunnen. Is het dan ongehoord dat Gideon vraagt om een teken? De belofte is wel groot, want Gideon zal Midian verslaan alsof het maar één man is, maar klopt deze belofte wel echt? En dan vraagt Gideon om een teken. En het teken is niet eens zo groot. Gideon wil alleen maar een offer brengen aan deze man en hij vraagt hem om daar op te wachten.  

Wij hebben soms ook een teken nodig om te wandelen in onze bestemming. Dat is een bevestiging die we mogen vragen omdat we verlangen naar duidelijkheid over Gods weg. Dat is niet iets dat oneerbiedig is, maar het zijn wegwijzers op Gods weg met ons leven. Gods weg is soms heel uitzonderlijk en hebben wij zekerheid nodig, niet omdat we twijfelen aan God, maar omdat de boodschap soms niet zo helder is als dat we nodig hebben. Gideon gaat ons voor in het vragen om een teken. 

Gebed: HEER, maak mij U weg bekend en bevestig die dan ook keer op keer, zodat ik zeker weet dat ik Uw stem versta.

 

 

 

 

 

 Bijbelgedeelte bij de laatste
'Tijd met God'

 Hebreeën 2:8

5 Want Hij heeft de komende wereld, waarover wij spreken, niet onderworpen aan de engelen,
6 maar iemand heeft ergens getuigd:  Wat is de mens, dat U aan hem denkt, of de mensenzoon, dat U naar hem omziet?
7 U hebt hem voor korte tijd minder gemaakt dan de engelen; met heerlijkheid en eer hebt U hem gekroond. U hebt hem gesteld over de werken van Uw handen;
8 alle dingen hebt U onder zijn voeten onderworpen. Want bij het onderwerpen van alle dingen aan Hem heeft Hij niets uitgezonderd wat Hem niet onderworpen is. Nu zien wij echter nog niet dat Hem alle dingen onderworpen zijn,
9 maar wij zien Jezus  met heerlijkheid en eer gekroond,  Die voor korte tijd minder dan de engelen geworden was, vanwege het lijden van de dood, opdat Hij door de genade van God voor allen de dood zou proeven.

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Geloofsopbouw

Bij geloofsopbouw gaat het erom dat je groeit in discipelschap. We geven je handvaten om je geloof echt te leven en we proberen je op allerlei manieren te prikkelen om na te denken over allerlei zaken.

Trainingen

Naast onderwijs via internet geven we ook trainingen op locatie om je als discipel van Jezus toe te rusten. Dit kunnen (s)preekbeurten, korte trainingen of langere trainingen zijn voor verschillende doelgroepen.

Podcast kanaal Eindeloos gelukkig

Recentste 'Tijd met God'

Leven na Pasen in gebrokenheid

"Alle dingen hebt U onder zijn voeten onderworpen. Want bij het onderwerpen van alle dingen aan Hem heeft Hij niets uitgezonderd wat Hem niet onderworpen is. Nu zien wij echter nog niet dat Hem alle dingen onderworpen zijn." (Hebreeën 2:8)

Is na Pasen nu werkelijk alles anders geworden? Als je nu een keurig, geestelijk antwoord moet geven, dan zeg je natuurlijk dat na Pasen alles anders is geworden. De dood is verslagen en de toegang tot de Vader is open. Ja, dat is ook wat het werkelijk is. En toch, stopt met Pasen niet de gebrokenheid en ik weet niet hoe dit voor jou is, maar er gebeuren nog steeds dingen waar wij geen antwoord op hebben, terwijl Jezus alles heeft overwonnen. Afgelopen zondag, eerste Paasdag werden wij wakker om Pasen te vieren en het eerste bericht dat we meekregen op die dag was een dodelijk ongeval van een meisje van 17 uit onze gemeente. Gewoon op de fiets, aangereden en ter plaatse overleden. Is het dan nog steeds Pasen? Is de dood dan nog steeds overwonnen? En het tweede bericht, nog voordat de kerkdienst begonnen was, waren de berichten uit Sri Lanka. Honderden doden en gewonden bij aanslagen op kerken die het Paasfeest vierden. Is dan de dood echt overwonnen?

Lees meer...

Nieuwe artikelen

Aanbevelingen

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2019 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu