"Maar laten wij, die van de dag zijn, nuchter zijn, bekleed met het borstharnas van geloof en liefde, en met de hoop op de zaligheid als helm." (1 Thessalonicenzen 5:8) 

Jezus komst gaat komen en het duurt niet lang meer. Het is misschien bijna een cliché, maar het is echt zo. Al duurt het nog duizend jaar, dan is de komst van Jezus heel dichtbij. Langer dan hooguit een jaar of tachtig hoef je niet te wachten, want zelfs als we sterven voordat Jezus komt, dan zijn we op dat moment ineens bij Zijn komst, want dan roept Hij ons wakker uit ons graf. We gaan maar niet zeggen dat wij allemaal nog levend overgebleven zullen zijn als Jezus komt. Niemand die dat weet, maar Jezus zal niet als een dief in de nacht komen, als je niet in de nacht bent.

 

Het beeld van de dief in de nacht is natuurlijk geen letterlijk beeld. Vroeger dacht ik altijd dat Jezus in de nacht zou komen, maar dat kan natuurlijk nooit. Want als het bij ons nacht is, is het aan de andere kant van de wereld dag. Jezus zal komen zoals iemand die in de nacht slaapt en er onverwachts een dief zijn huis binnenkomt. Maar wat nu als je nooit meer in de duisternis bent? Dan kan Jezus dus ook niet als een dief in de nacht komen. Als jij gelooft in Jezus, dan ben jij niet meer van de nacht, maar dan ben je een kind van de dag! Dan leef je dus nooit meer, geestelijke gezien, in de nacht en kan de komst van Jezus je dus ook niet verrassen. Gods kinderen leven gewoon met het besef dat Jezus op elk moment kan terugkomen. En hoe zou je dan willen dat Jezus je vindt? 

Paulus weet het wel. Daarom spreekt hij zijn lezers aan als hen die van de dag zijn. In de eerste plaats moeten we nuchter zijn. Dat is wel een les, want als het gaat over de toekomstverwachting en de komst van Jezus lijkt het soms eerder op dronkemanstaal dan op nuchterheid. Blijf er gewoon rustig onder, doe je ding, deel het Koninkrijk uit met de passie alsof Jezus morgen terugkomt. Wees niet overdreven bezig met wat er allemaal nog gaat gebeuren, maar richt je op je taak: Verkondig het Koninkrijk, meer niet. En doe dat met liefde. Die liefde, samen met het geloof is eigenlijk je harnas. Daardoor ben je beschermd tegen elke aanval van de duisternis. Het is heel eenvoudig, als je in geloof dat bij God alle dingen mogelijk zijn en met liefde over deze wereld gaat, kan er je niet veel gebeuren door de duisternis.  

Wat daarbij dan ook nog komt is dat we ons verstand beschermen met hoop. Laat je dus niet van de wijs brengen, maar besef dat als Jezus morgen komt, of dat je door de eindtijd heen, Jezus komst niet levend meemaakt, je hoop vaststaat. Hoop op de zaligheid is je houvast en uitzicht. Zelfs als je morgen omgebracht zou worden om het getuigenis van Jezus, dan weet je waar je op hoopt. Dat is een nuchter leven van een christen en ook de uitdaging van een christen die leeft in de dag! 

Gebed: Vader, als U Jezus terugstuurt, zal alles goed zijn. En in mijn wachten op Zijn komst wil ik nuchter en waakzaam zijn als kind van het licht, uitziende, geloven en hopend op de zaligheid die mij dan ten deel zal vallen.

 

 

 

 

Mailabonnement

Meld je aan voor het gratis mailabonnament 'Tijd met God', zodat je elke nieuwe overdenking, aangevuld met andere bezinnende onderwerpen direct in je mailbox krijgt.

Klik hier om je aan te melden

 Bijbelgedeelte bij de laatste
'Tijd met God'

 

Mattheüs 4:18-22

18 En Jezus liep langs de zee van Galilea en zag twee broers, namelijk Simon, die Petrus genoemd wordt, en zijn broer Andreas, het net in de zee werpen, want zij waren vissers.
19 En Hij zei tegen hen: Kom achter Mij aan, en Ik zal u vissers van mensen maken.
20 Zij lieten meteen de netten achter en volgden Hem.
21 Hij ging vandaar verder en zag twee andere broers, namelijk Jakobus, de zoon van Zebedeüs, en Johannes, zijn broer, in het schip met hun vader Zebedeüs, terwijl zij hun netten aan het herstellen waren, en Hij riep hen.
22 Zij lieten meteen het schip en hun vader achter en volgden Hem.

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Geloofsopbouw

Bij geloofsopbouw gaat het erom dat je groeit in discipelschap. We geven je handvaten om je geloof echt te leven en we proberen je op allerlei manieren te prikkelen om na te denken over allerlei zaken.

Trainingen

Naast onderwijs via internet geven we ook trainingen op locatie om je als discipel van Jezus toe te rusten. Dit kunnen (s)preekbeurten, korte trainingen of langere trainingen zijn voor verschillende doelgroepen.

Activiteiten

02 dec 2018
08:00AM - 05:00PM
Adventsserie 'Tijd met God'
02 dec 2018
05:00PM - 06:30PM
Theo de Koning spreekt in Echo, Rotterdam
13 jan 2019
05:00PM - 06:30PM
Theo de Koning spreekt in Echo, Rotterdam
17 feb 2019
05:00PM - 06:30PM
Theo de Koning spreekt in Echo, Rotterdam
24 feb 2019
10:00AM - 11:30AM
Theo de Koning spreekt in Hoek (Zeeland)

Podcast kanaal Eindeloos gelukkig

Recentste 'Tijd met God'

Kerk van Jezus - Discipelschap door te kijken

"En Hij zei tegen hen: Kom achter Mij, en Ik zal u vissers van mensen maken." (Mattheüs 4:19)

De kerk van Jezus is ook de kerk van discipelen. We hadden al eerder de definitie van de kerk: De verzameling van gelovigen die leven zoals Jezus leefde en willen zijn zoals Hij was om de hele wereld te winnen voor Jezus. Als je het dan over discipelschap hebt, dan gaat het even niet in de eerste plaats om die verzameling van gelovigen, maar het gaat in de eerste plaats over jou als gelovige. Niet de gelovige die vooral met zijn eigen geloof en geloofservaring bezig is, maar de gelovige die groeit in discipelschap. Het gaat dan dus over jou persoonlijk, die steeds meer gaat zijn zoals Jezus was en gaat doen wat Jezus deed. Je gaat dus als discipel steeds meer op Hem lijken en steeds meer hetzelfde doen. Op Hem lijken heeft dan te maken met hoe Hij leefde en hetzelfde doen gaat over het laten zien van het Koninkrijk.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2018 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu