"Want Hij moet Koning zijn, totdat Hij alle vijanden onder Zijn voeten heeft gelegd. De laatste vijand die tenietgedaan wordt, is de dood." (1 Korinthe 15:25 en 26) 

Het zijn wel opmerkelijke woorden die Paulus schrijft over de dood. Paulus lijkt het helemaal niet te hebben over een bepaalde lichamelijke staat, maar een persoon. Is het je opgevallen dat Paulus, als het over het lichamelijke gaat, spreekt over de doden, maar als het over de laatste vijand gaat, dit in enkelvoud doet en over de dood spreekt, die te niet gedaan moet worden.

 

Maar om die laatste vijand te niet te doen, moest Jezus eerst als Eersteling opstaan. Als je leest wat er in Hebreeën 2:14 lees dat is duidelijk dat satan de macht over de dood heeft. Het gaat dan niet om een bepaalde staat, maar de macht van satan over de dood als persoon. Jezus heeft de sleutels van de hel en de dood opgehaald. Als je leest dat Johannes in Openbaring 20 zegt dat de dood en de hel in de poel van vuur zijn geworpen, dat is de tweede dood, dan kan het onmogelijk gaan over een bepaalde lichamelijke staat, maar dan gaat het over de laatste vijand die te niet wordt gedaan. 

De reden dat Jezus is opgestaan heeft dan ook alles te maken met die vijand, de dood. Dat gaat over hem die onder de heerschappij van de duivel staat en in opdracht van hem handelt. De dood is in de wereld gekomen door de zonde. Dat is ook onze natuurlijke dood, maar zeker ook de macht van de dood die daar achter zit. En toen Jezus deze macht ontmoette in het dodenrijk, toen heeft Hij hem de sleutels van de dood en de hel al afgenomen. 

Lees ook maar wat er staat in vers 23. Iedereen zal in zijn eigen orde opstaan. Eerst Christus en daarna degenen die in Hem zijn. Dan zal het einde komen, en zullen alle vijanden onder zijn voeten worden gelegd. En welke vijanden zijn dat dan? Dat zijn niet de vijanden die niet in Jezus hebben geloofd en die ook weer zijn opgestaan, want dan zou Paulus daarna nooit schrijven dat de laatste vijand die te niet gedaan moet worden, de dood is. Dat is dus één van de vijanden die onder de voeten van Jezus wordt gelegd. Alle geestelijke vijanden, die onder de heerschappij van de duivel staan, die zullen dn uiteindelijk overwonnen worden en verdwijnen in de poel van vuur en zwavel, met als laatste de dood. 

Jezus heeft al wel voor alle zielen die in Hem zijn, de deur van het dodenrijk geopend en na Jezus' opstanding zullen wij de dood niet meer zien. En uiteindelijk zal de geest van de dood uiteindelijk niet alleen zijn sleutels moeten inleveren, maar Jezus zal met hem afrekenen. En dan zal het Koningschap van Jezus volkomen zijn. De dood is overwonnen en verslonden en nu al is de angel van de dood eruit. Die kan uiteindelijk nooit je ziel meer te pakken nemen. De dood zal moeten buigen voor de Koning van het Leven! En het Leven zal ons met Hem laten leven. 

Gebed: Jezus, ik dank U dat U de dood, die zoveel macht heeft, overwonnen heeft en de sleutels al hebt afgenomen en dat U hem straks in de hel zult gooien!

 

 

 

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu