Mee naar buiten

 

"Voor hem doet de deurwachter open en de schapen horen zijn stem, en hij roept zijn eigen schapen bij hun naam, en leidt ze naar buiten." (Johannes 10:3)

 

Wat is eigenlijk de bedoeling van geloven? En als je een schaap bent van de Goede Herder, is het dan goed? Twee vragen die er vandaag even toe doen. Want voordat Jezus uit gaat komen wie Hij is, valt er eerst nog iets anders op. Je kunt dit hoofdstuk natuurlijk vast invullen en je uitleg in je hoofd al klaar hebben. Maar misschien dat er dan toch nog even een verrassing in zit. Want als je maar in de schaapskooi bent bij Jezus, dan is het goed. Maar dat is maar de vraag.

Voordat Jezus gaat vertellen dat Hij de Goede Herder is, gaat Hij eerst vertellen wat er in de vroege ochtend gebeurt bij de schaapskooi. De dieven en rovers zijn buiten gebleven en de schapen zijn in de schaapskooi. En ik hoop dat je vannacht goed geslapen hebt en je met Psalm 3 kon zeggen: "Ik lag en sliep gerust van 's Heeren trouw bewust." Dat is eigenlijk 's avonds naar bed gaan in de wetenschap dat je een schaap van de Goede Herder bent. Maar wat gebeurt er 's morgen vroeg bij de schaapskooi?

 

De herder komt bij de schaapskooi aan. Meestal waren er meerdere kudden in de schaapskooi en er waren dus ook meerdere herders. En één van die herders had de wacht bij de deur. Jezus noemt hem de deurwachter. Hij was niets anders dan de herder die in de opening van de omheining zat en de ingang bewaakte. Hij hield de schapen binnen, ongewenste gasten buiten. We hoeven hem niet een plaats te geven in de kerk van nu, dat doet Jezus ook niet en dit is onmogelijk om te doen omdat er ook andere kudden waren van andere herders.

 

En dan komt de herder bij de deur en hij mag naar binnen. Hij is een herder. En zo komt ook Jezus bij Zijn schapen. Zo komt Jezus bij degenen die naar Zijn stem luisteren. Dat is wel de vraag voor vandaag: Luister jij naar de stem van Jezus. Als Jezus zegt: We gaan naar links, dan ga je ook naar links. Als Hij zegt dat we blijven waar we nu zijn, dan blijf je daar ook, of ga je liever je eigen gang? Maar de vraag daarbij is wat de herder komt doen bij de schaapskooi? 

 

Hij roept zijn schapen en neemt hen mee naar buiten. Dat komt Jezus telkens doen. Jezus zegt namelijk niet: Nu geloof je in Mij, nu ben je een schaap van Mij, blijf nu maar lekker in de schaapskooi zitten tot je leven voorbij is en dan mag je de hemel binnen. Jezus zegt vandaag: "Kom, we gaan de wijde wereld in, kom achter Mij aan." En schaap gaat namelijk met zijn herder mee, overal heen waar de herder heen wil. We hebben namelijk een taak in deze wereld. Een echt schaap natuurlijk niet, maar wij wel. En al die plaatsen waar Jezus je wil brengen, daar vind je eten. Daar waar jij een zegen bent in de Naam van Jezus. Daar haal jij ook je voedsel uit. De enige vraag is: Wil jij met Jezus mee, de schaapskooi uit, de wereld in?

 

Gebed: Heere Jezus, ik ben soms een koppig schaap, dat niets wil dan lekker warm bij elkaar blijven. Maar ik kies ervoor om met U mee te gaan, de wereld in om een zegen te zijn.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom