Vanwege Gods werk

 

"Jezus antwoordde: Hij heeft niet gezondigd en zijn ouders ook niet, maar dit is gebeurd, opdat de werken van God in hem geopenbaard zouden worden." (Johannes 9:3)

 

Eigenlijk is het misschien de vraag ook wel waard. De vraag die de discipelen stelden over deze blindgeboren man. Overigens is de vraag wel wat apart. "Heeft deze man gezondigd of zijn ouders zodat hij blind geboren is." Hij is immers zo geboren, dus hoe kan dit dan met zonden te maken hebben in zijn eigen leven? Toch is de vraag zo vreemd niet, want hoe vaak denken wij niet op dezelfde manier? Die momenten dat iemand iets ergs overkomt en wij denken aan een straf van God?

Misschien spreken we dat niet altijd zo uit en misschien denk je ook nog niet eens altijd over anderen, maar wel over jezelf. Misschien heb je omstandigheden in je leven waarvan je denkt: Is het een straf van God? Want toen en op dat moment deed ik het toch fout? Dit zijn de gevolgen omdat God Zijn oordeel geeft.

 

Hoe vaak denken wij eigenlijk nog steeds in termen als 'oordeel' en 'straf'? Jezus maakt resoluut een einde aan deze manier van denken. "Het is niet om hem en ook niet door zijn ouders dat hij blind geboren is", zegt Jezus. Het is zodat de grote werken van God zichtbaar zullen worden. Jezus is niet bezig met oordeel en straf, maar Jezus is op aarde om dat te doen wat Hij moet doen. Zolang het dag is, moet Jezus de werken van Zijn Vader doen.

 

Jezus loopt niet rond op aarde om oordeel uit te spreken en ook niet om hier een specifieke zonde te vergeven. Jezus laat weer zien dat Hij maar op één ding uit is. In Zijn Koninkrijk gaat het om herstel. Daarom is Hij op aarde. Herstel in de relatie met God, maar ook herstel in de gevolgen van de zonden. En daarom is Jezus op aarde.

 

Waar wij denken dat God een God is die straft zodra wij zondigen, heeft van God niets begrepen. God is juist gericht op vergeving en Hij wil niets liever dan Zijn genade uitdelen. En natuurlijk kunnen bepaalde zonden een gevolg hebben, maar niet omdat God maar eens even gaat straffen. Het kan wel zo zijn dat bepaalde zonden voor satan ruimte geeft om verwoestend te werk te gaan.

 

God keurt de zonden niet goed en uiteindelijk zal er een oordeel komen over onvergeven zonden door ongeloof. Maar Jezus is gekomen om Zijn licht te laten schijnen op aarde. Zijn glorie wordt zichtbaar in leven waar Hij het voor het zeggen krijgt. Dan moet zelfs blindheid wijken. Als Jezus komt in mensenlevens, dan gaan onze ogen werkelijk open voor Hem die er op uit is om werkelijk mensen te herstellen.

 

En laat Jezus dan niet alleen je ogen aanraken, maar ook je hart. Ga je wassen van de gevolgen van de zonden. Waar deze man voor zijn lichamelijke ogen nog water nodig had, mag jij je geestelijke ogen wassen in het bloed van Jezus. Met het doel? Vergeving? Ja ook, maar vooral dat je God gaat zien zoals Hij echt is!

 

Gebed: Heere Jezus, soms denk ik te weten waarom er dingen in mensenlevens gebeuren, maar ik zit er meestal helemaal naast. Ik dank U dat U kwam om te herstellen dat door de zonde kapot ging.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom