Sta op...

 

"Jezus zei tegen hem: Sta op, neem uw ligmat op en ga lopen." (Johannes 5:8)

 

Het is niet voor te stellen als je gezond bent, maar ook voor de meeste chronische zieken is de geschiedenis uit Johannes 5 iets dat ook eigenlijk onbevattelijk is. Deze man ligt al 38 jaar ziek op bed. Of hij ouder was weten we niet, maar hij is in ieder geval 38 jaar ziek. En het ziekenhuis waar hij dag in dag uit lag is niet bepaald de meest fijne plaats om te liggen. Er lagen daar vele zieken en eigenlijk was er ene grote wedstrijd aan de gang. En wedstrijd wie het eerst bij het water kon zijn als er beweging in kwam. Want de eerste die er op dat moment in sprong, zou genezen zijn. Maar als je niet kunt lopen en al 38 jaar ligt te wachten, dan is de moed in je schoenen gezonken.

 

En dan te bedenken dat dit ziekenhuis met de naam Bethesda (huis van ontferming) bij de schaapspoort lag. Elke dag kwamen daar de dieren binnen die naar de offerplaats werden gebracht voor de verzoening van het volk. Maar vandaag komt er een ander Lam door de schaapspoort. Jezus komt binnen door de schaapspoort en Hij kijkt, en ziet deze man liggen. Jezus ziet hem.

 

Ik weet niet of jij hier iets in herkent, misschien worstel je al lange tijd met je leven. Misschien worstel je wel omdat dingen in je leven niet lukken, hoe hard je ook probeert om het te veranderen. En wat heb je al niet geprobeerd, maar telkens leek het wel of je weer te laat was. En misschien lig je al lange tijd ook geestelijk op je slaapmatje en kom je niet meer overeind. 

 

Vandaag komt Jezus langs en Hij ziet je. Hij kijkt je aan, het Lam van God dat door de schaapspoort op weg ging om uiteindelijk op de offerplaats van Golgotha te sterven. Jezus komt langs, ook bij deze man, maar ook bij jou. En hoe het er ook voor staat met je leven Jezus heeft bij deze man maar ene opdracht, net zoals Jezus in het geloof maar ene opdracht heeft. Lamgeslagen door de leugens in je leven misschien wel, waardoor je al heel lang niet meer wandelt met God. Jezus zegt slechts: "Sta op"

 

Wat een woorden, want Jezus ziet toch wel dat deze manier niet op kan staan. Hij is verlamd! En toch spreekt hij geen woord ongeloof uit. Hij geloofde in het woord van Jezus. Dat is het geheim, dat is wat er gebeurt. En ja, hij wilde maar wat graag genezen worden. En op het moment dat Jezus het zegt staat hij ook op.

 

Ik weet niet hoe jouw geestelijk leven eruit ziet. Misschien lijk je wel op deze man. Je kunt maar niet overeind komen. Jezus zegt vandaag tegen jou: Sta op. Je bent vrij van zonden als je in Hem gelooft en er is geen reden meer om te blijven liggen. Sta op, zonder allemaal geredeneer. Je kunt lopen, omdat Jezus alles heeft volbracht voor jou. Sta op en wandel met God.

 

Gebed: Jezus, soms kan ik niet geloven dat ik mag wandelen in Uw vrolijk levenslicht. Soms lijk ik mijn onmacht wel te koesteren. Maar op Uw woord, wil ik opstaan. Vandaag, nu en op dit moment. En ik zal wandelen, met U.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom